17/08/2021 17/08/2021 Την Τρίτη 24 Αυγούστου, στην Κόνιτσα, όπου φυλάσσεται απότμημα λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, οι Ιερές Μητροπόλεις της Ηπείρου θα τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Κοσμά. Στον φερώνυμο Ιερό Ναό θα τελεσθεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου. Θα συλλειτουργήσουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος,...
17 Αυγούστου, 2021 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2021 - 18:19

Τον Άγιο Κοσμά θα τιμήσουν οι Μητροπόλεις της Ηπείρου

Διαδώστε:
Τον Άγιο Κοσμά θα τιμήσουν οι Μητροπόλεις της Ηπείρου

Την Τρίτη 24 Αυγούστου, στην Κόνιτσα, όπου φυλάσσεται απότμημα λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, οι Ιερές Μητροπόλεις της Ηπείρου θα τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Κοσμά.

Στον φερώνυμο Ιερό Ναό θα τελεσθεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου. Θα συλλειτουργήσουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας.

Το απόγευμα ης ιδίας ημέρας οι Ιερές Μητροπόλεις της Ηπείρου (Ιωαννίνων, Παραμυθίας, Άρτης, Πρεβέζης και Δρυινουπόλεως) συνδιοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα στα Ιωάννινα με θέμα την Εθνική και Πνευματική Προσφορά του Αγίου Κοσμά και τους Αγώνες των Σουλιωτών για την Ελευθερία.

Το Συνέδριο θα αρχίσει στις 19:00 στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων με ανάγνωση μηνύματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Για τις δύο θεματικές ενότητες θα ομιλήσουν οι: Κωνσταντίνος Βλάχος, Ηλίας Μογλενίδης, Μιχαήλ Παντούλας, Λάζαρος Συνέσιος, Καθηγητής Μιχαήλ Τρίτος, Καθηγητής Δημήτριος Γιαννούλης, Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Κωνσταντής. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με αναφορά στην Εθνική Παλιγγενεσία.

Δείτε το πρόγραμμα όλων των Συνοδικών Εκδηλώσεων

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων