25/09/2018 11/10/2018 Με κατάνυξη και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε, στις 23 Σεπτεμβρίου, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Μυρτιδιώτισσα, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ι.Ναό στις Κορακιές Ακρωτηρίου. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, συμπροσευχούμενων του οικείου Εφημερίου π. Βασιλείου Κιάσσου, του Πρωτ. Μιχαήλ Μπακατσάκη, του Πρωτ. Αντωνίου Κουκουράκη και του Διακόνου Δημητρίου Δερμιτζάκη....
25 Σεπτεμβρίου, 2018 - 10:07
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2018 - 10:54

Πανηγυρικός εορτασμός στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα Ακρωτηρίου

Διαδώστε:
Πανηγυρικός εορτασμός στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα Ακρωτηρίου

Με κατάνυξη και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε, στις 23 Σεπτεμβρίου, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Μυρτιδιώτισσα, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ι.Ναό στις Κορακιές Ακρωτηρίου.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, συμπροσευχούμενων του οικείου Εφημερίου π. Βασιλείου Κιάσσου, του Πρωτ. Μιχαήλ Μπακατσάκη, του Πρωτ. Αντωνίου Κουκουράκη και του Διακόνου Δημητρίου Δερμιτζάκη.

Από νωρίς το απόγευμα, πλήθος πιστών συνέρρεε στο Ναό για να προσκυνήσει τη χαριτόβρυτο εικόνα της Παναγίας και να λάβει την ευλογία της.


Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός για την Θεομητορική εορτή της Παναγίας τελέσθηκε και στα Σπηλιάρια Κεραμιών, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη και συμπροσευχούμενων του οικείου Εφημερίου π. Κυριάκου Κουρνιδάκη και του Πρωτ. Νικολάου Μαυροματάκη.

Πλήθος κόσμου ξεκίνησε νωρίς από τα Χανιά με τη συνοδεία του Πρωτοσυγκέλλου μας για να πάει να προσκυνήσει στο γραφικό και ιστορικό Εκκλησάκι την Παναγία Μητέρα μας.
Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λαμπρή εορτή στην πλατεία του χωριού με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς ενώ τιμήθηκε η πολύτεκνη κ. Καλλιόπη Λυβιάκη η οποία είχε γεννήσει 17 παιδιά και είναι εν ζωή τα 13.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων