13/06/2020 13/06/2020 Με αφορμή την πρόσφατη εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, το μοναδικό ενοριακό βιβλιοπωλείο στην Αττική, το ορθόδοξο βιβλιοπωλείο «Κιβωτός» των Αγίων Πάντων Καλλιθέας, προβάλλει εκτός από τον βίο του Αγίου Λουκά και τη μελέτη για την οποία έλαβε το βραβείο Στάλιν, με τίτλο: «Δοκίμια για τη χειρουργική των πυογόνων λοιμώξεων»....
Ενορίες : Άγιοι Πάντες Καλλιθέας
13 Ιουνίου, 2020 - 17:21
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2020 - 16:54

«Αν δεν ήταν ο Άγιος Λουκάς, η χειρουργική μας θα ήταν 50 χρόνια πίσω»

Διαδώστε:
«Αν δεν ήταν ο Άγιος Λουκάς, η χειρουργική μας θα ήταν 50 χρόνια πίσω»

Με αφορμή την πρόσφατη εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, το μοναδικό ενοριακό βιβλιοπωλείο στην Αττική, το ορθόδοξο βιβλιοπωλείο «Κιβωτός» των Αγίων Πάντων Καλλιθέας, προβάλλει εκτός από τον βίο του Αγίου Λουκά και τη μελέτη για την οποία έλαβε το βραβείο Στάλιν, με τίτλο: «Δοκίμια για τη χειρουργική των πυογόνων λοιμώξεων».

Η ανάρτηση του βιβλιοπωλείου, που «μετράει» πολλά χρόνια ζωής στην ενορία και αποτελεί ζωτικό της κομμάτι, αναφέρει την περίληψη στο οπισθόφυλλο του Μητροπολίτη Αργολίδος, κ. Νεκταρίου, ο οποίος έκανε γνωστό τον Άγιο Λουκά της Κριμαίας στην Ελλάδα, αλλά και μια ρήση ενός καθηγητού της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολης:

«Το φθινόπωρο του 1934, ύστερα από 10 χρόνια προετοιμασίας, κυκλοφορεί η μελέτη. Όλοι οι συνάδελφοί του γιατροί τη δέχονται με μεγάλη χαρά. Η μελέτη αυτή γνώρισε αλλεπάλληλες εκδόσεις· στις τρεις πρώτες κυκλοφόρησαν 60.000 αντίτυπα, ενώ τιμήθηκε και με το βραβείο Στάλιν. Το εγχειρίδιο έγινε το επιτραπέζιο βιβλίο των γιατρών, ανοίγοντας νέους δρόμους στη χειρουργική. Η μελέτη αυτή αποτελεί ένα πραγματικά κλασικό πόνημα, το οποίο αγγίζει όλα σχεδόν τα προβλήματα της χειρουργικής των πυογόνων λοιμώξεων. Το περιεχόμενο του βιβλίου περιγράφεται με λόγο απλό, λιτό, σαφή και συνάμα επιστημονικό.
Πριν την εποχή της αντιβίωσης, δεν υπήρχε άλλος τρόπος να καταπολεμήσει ο γιατρός το πύον εκτός απ’ αυτόν της χειρουργικής επέμβασης. Το βιβλίο αυτό ήταν απαραίτητο εγχειρίδιο και ο οποιοσδήποτε γιατρός, έχοντάς το, θα μπορούσε να κάνει τις πιο δύσκολες εγχειρήσεις στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες των περιφερειακών νοσοκομείων». (Αρχιμ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος)

«Αν δεν ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Λουκάς, η χειρουργική μας θα ήταν πενήντα χρόνια πίσω!» (Α. Βαβύλωφ, καθηγητής Στρατιωτικής Ακαδημίας Αγίας Πετρούπολης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων