05/05/2021 05/05/2021 Με λαμπρότητα εν μέσω της Διακαινησίμου Εβδομάδος με το έαρ τη λαμπρής εορτής της Αναστάσεως του Χριστού εορτάσθηκε την Τετάρτη της Διακαινησίμου 5 Μαΐου η εκ μεταθέσεως εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του εν αγίοις πατρός ημών Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας. Φέτος, με τη χάρη του Αναστάντος Χριστού και του τιμώμενου αγίου η γιορτή τελέσθηκε στο...
Ενορίες : Αγίου Αθανασίου Παρθενίου Αλιβερίου
05 Μαΐου, 2021 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2021 - 15:46

Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στο Παρθένι Αλιβερίου

Διαδώστε:
Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στο Παρθένι Αλιβερίου

Με λαμπρότητα εν μέσω της Διακαινησίμου Εβδομάδος με το έαρ τη λαμπρής εορτής της Αναστάσεως του Χριστού εορτάσθηκε την Τετάρτη της Διακαινησίμου 5 Μαΐου η εκ μεταθέσεως εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του εν αγίοις πατρός ημών Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας. Φέτος, με τη χάρη του Αναστάντος Χριστού και του τιμώμενου αγίου η γιορτή τελέσθηκε στο φερώνυμο γραφικό παρεκκλήσι στο Παρθένι Αλιβερίου. Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν οι Πρωτοπρ. Γεώργιος Γιαννούλης, εφημέριος της ενορίας Αγίου Λουκά Αλιβερίου και Παύλος Κουντούρης, εφημέριος ενορίας Παρθενίου Αλιβερίου.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι πιστοί από το Παρθένι, που ήρθαν να τιμήσουν τον εορτάζοντα άγιο και να λάβουν την χάρη του, τηρούντων των υγειονομικών διατάξεων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτανεία της εικόνας πέριξ του ιερού ναού και η αρτοκλασία.

Φωτογραφίες Αικατερίνη Πάττα.
Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων