05/02/2023 05/02/2023 Η Κυριακή της παραβολής του Τελώνου και του Φαρισαίου, κατά την οποία ανοίγει το Τριώδιο, εορτάστηκε με σεμνότητα και ιεροπρέπεια στον Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, ενώ συνδυάστηκε, όπως και κάθε 1η Κυριακή ανά μήνα, με τη συμμετοχή της Παιδικής και Νεανικής Βυζαντινής Χορωδίας «Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός» υπό τον Σπυρίδωνα...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης
05 Φεβρουαρίου, 2023 - 18:07
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2023 - 18:04

Αρχή Τριωδίου με τα παιδιά της «Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός» στο αναλόγιο στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Αρχή Τριωδίου με τα παιδιά της «Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός» στο αναλόγιο στη Θεσσαλονίκη

Η Κυριακή της παραβολής του Τελώνου και του Φαρισαίου, κατά την οποία ανοίγει το Τριώδιο, εορτάστηκε με σεμνότητα και ιεροπρέπεια στον Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, ενώ συνδυάστηκε, όπως και κάθε 1η Κυριακή ανά μήνα, με τη συμμετοχή της Παιδικής και Νεανικής Βυζαντινής Χορωδίας «Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός» υπό τον Σπυρίδωνα Ασπιώτη.

Τα παιδιά της Ακαδημίας έψαλαν τη Θεία Λειτουργία με τη συνοδεία των γονέων τους, πατέρων ή μητέρων, αν και σημειώθηκαν αρκετές απουσίες, λόγω ιώσεων, αλλά και της κακοκαιρίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μεγάλη ευλογία το να ψάλλουν οικογενειακώς και να έχουν ενεργό ρόλο στη Θεία Λατρεία είτε τα παιδιά είτε οι ενήλικες!
Ο προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος αρχιμανδρίτης π.Ιωάννης Τράγκας ανέλαβε τη διακονία του λόγου, προσδιορίζοντας λιτά και σαφώς τα μηνύματα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, σε ένα οικογενειακό κλίμα στο παρεκκλήσιο του Αγίου Κυπριανού, ευλογήθηκε και κόπηκε η ΑγιοΒασιλόπιτα της «Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός» με το φλουρί να βρίσκεται στο κομμάτι των διδασκόντων, ενώ από τα ατομικά βασιλοπιτάκια των χορωδών το φλουρί κέρδισε ο «βενιαμίν» της Ακαδημίας Σταύρος Μαδεμτζόγλου.

Για Περισσότερες Φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

Για βίντεο πατήστε ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων