14/10/2019 14/10/2019 Την Κυριακή, στις 7.30 το βράδυ, αμέσως μετά την τέλεση του ιερού ευχελαίου πραγματοποιήθηκε στον ισόγειο χώρο κάτωθεν του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, εκδήλωση αφιερωμένη στον Πανάγιο Τάφο με θέμα: “Η αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου”. Ομιλήτρια ήταν η Καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Αντωνία...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου
14 Οκτωβρίου, 2019 - 9:38

“ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019” 8η ΜΕΡΑ: Αφιέρωμα στον Πανάγιο Τάφο

Διαδώστε:
“ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019” 8η ΜΕΡΑ: Αφιέρωμα στον Πανάγιο Τάφο

Την Κυριακή, στις 7.30 το βράδυ, αμέσως μετά την τέλεση του ιερού ευχελαίου πραγματοποιήθηκε στον ισόγειο χώρο κάτωθεν του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, εκδήλωση αφιερωμένη στον Πανάγιο Τάφο με θέμα: “Η αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου”.

Ομιλήτρια ήταν η Καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Αντωνία Μοροπούλου, επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας αποκαταστάσεως του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Λυκούργος Μαρκούδης, Διευθυντής Προγράμματος – Ραδιοφωνικός Παραγωγός του Ρ/Σ “Πειραϊκή Εκκλησία”.

Η κ. Μοροπούλου μέσα από μια υπέροχη παρουσίαση με τη βοήθεια φωτεινών διαφανειών, «ταξίδεψε» το πυκνό ακροατήριο νοερώς στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως της Αγίας Πόλης της Ιερουσαλήμ και συγκεκριμένα στο Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου. Ανέλυσε επιστημονικά όλες τις φάσεις αποκαταστάσεως του Ιερού Μνημείου, προκαλώντας τον θαυμασμό και τον ενθουσιασμό όλων όσων συμμετείχαν στην εκδήλωση. Επίσης η κ. Μοροπούλου μίλησε για τα βιώματα που ένιωσα ως μέλος της ορθόδοξης Εκκλησίας, όταν αξιώθηκε να αντικρίσει το εσωτερικό του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου μετά την απόσυρση της πλάκας που τον σκεπάζει.

Στο τέλος της ομιλίας της, υπογράμμισε με έμφαση τη “θεία ενέργεια” που εξέπεμψε ο Πανάγιος Τάφος την ώρα της αποκαλύψεώς του, γεγονός που προκάλεσε την αδικαιολόγητη επιστημονικά διακοπή λειτουργίας των επιστημονικών οργάνων διερευνήσεώς του. Αυτό και μόνο το γεγονός αποδεικνύει το πόσο «ζωντανός» είναι ο Πανάγιος Τάφος και πηγή πίστεως, ελπίδας και αλήθειας.
Η εκδήλωσε ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες από τον π. Ματθαίο προς του δύο προσκεκλημένους και το παρατεταμένο χειροκρότημα του ακροατηρίου, δείγμα της ικανοποιήσεώς του από τα όσα άκουσε και είδε σχετικά με την αποκατάσταση του Πανάγιου Τάφου, από τα έγκυρα και έγκριτα χείλη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων