13/10/2022 13/10/2022 Η ομιλία του Οσιολογιωτάτου Ιερομονάχου π. Φιλήμωνα, Δικαίου Ιεράς Παντοκρατορινής Σκήτης του Προφήτου Ηλιού Αγίου Όρους πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, όπου λαμβάνουν χώρα οι ενοριακές, εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022». Θέμα της ομιλίας του ήταν: “Ο Άγιος Παΐσιος Βελιτσκόφσκυ, ο άνθρωπος που κυνήγησε το βάτραχο με το...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου
13 Οκτωβρίου, 2022 - 22:02
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2022 - 22:18

”ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022” 12η μέρα – Ομιλία και Ενοριακό Αρχονταρίκι με τον Οσιολογιώτατο Ιερομόναχο π. Φιλήμωνα

Διαδώστε:
”ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022” 12η μέρα – Ομιλία και Ενοριακό Αρχονταρίκι με τον Οσιολογιώτατο Ιερομόναχο π. Φιλήμωνα

Η ομιλία του Οσιολογιωτάτου Ιερομονάχου π. Φιλήμωνα, Δικαίου Ιεράς Παντοκρατορινής Σκήτης του Προφήτου Ηλιού Αγίου Όρους πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, όπου λαμβάνουν χώρα οι ενοριακές, εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022».

Θέμα της ομιλίας του ήταν: “Ο Άγιος Παΐσιος Βελιτσκόφσκυ, ο άνθρωπος που κυνήγησε το βάτραχο με το φως της ησυχίας”.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στον κτήτορα της Ιεράς Σκήτης του Προφήτου Ηλιού Αγίου Παϊσίου Βελιτσκόφσκυ, την ζωή του και την διδασκαλία του, κυρίως στο θέμα της αντιμετώπισης των λογισμών μέσα από την προσοχή του νου και την ησυχία της καρδιάς, ώστε να παρατηρούμε και να διακρίνουμε τις επιθέσεις του πονηρού.

Ακολούθησε το καθιερωμένο “Ενοριακό Αρχονταρίκι” εντός του Ιερού Ναού κατά το οποίο ο π. Φιλήμων, απάντησε στα ερωτήματα που του υπέβαλαν οι ακροατές δια ζώσης και διαδικτυακά.
Να σημειωθεί ότι, και στην ομιλία του π. Φιλήμωνα, αλλά και στο “Ενοριακό Αρχονταρίκι”, η συμμετοχή των πιστών ήταν αξιοθαύμαστη.

Γνωστοποιούμε στους πιστούς ότι, η τίμια κάρα της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, θα παραμείνει στον Ιερό Ναό για ασπασμό από τους πιστούς, μέχρι και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ώρα 7.00 το απόγευμα, ομιλητής θα είναι ο Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Αντίπας, εκ του Ιβηριτικού Κελλίου Αγίας Άννης, Αγίου Όρους, με θέμα: “Εκκλησιαστικό φρόνημα, όρος σωτηρίας”.

Η 12η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος Κιούσης, Γραμματέας Νομικής Υπηρεσίας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Έψαλαν οι Πρωτοψάλτες κ. κ. Δημήτριος Τανάγρας καιΝικόλαος Γκολφίνος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων