15/04/2019 15/04/2019 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα πενθήμερα σεμινάρια ελαιοκομίας που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, τα οποία παρακολούθησαν 153 συμμετέχοντες. Τα σεμινάρια διεξήχθησαν από τις 8/4/2019 έως και τις 12/4/2019 και προσφέρθηκαν δωρεάν σε ανέργους, νέους αγρότες και σε όσους αδελφούς μας επιθυμούν να ασχοληθούν στον πρωτογενή τομέα. Τις πρώτες τέσσερις ημέρες των σεμιναρίων,...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου
15 Απριλίου, 2019 - 19:57

Δωρεάν σεμινάρια ελαιοκομίας από ιερό ναό στο Αγρίνιο

Διαδώστε:
Δωρεάν σεμινάρια ελαιοκομίας από ιερό ναό στο Αγρίνιο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα πενθήμερα σεμινάρια ελαιοκομίας που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, τα οποία παρακολούθησαν 153 συμμετέχοντες.

Τα σεμινάρια διεξήχθησαν από τις 8/4/2019 έως και τις 12/4/2019 και προσφέρθηκαν δωρεάν σε ανέργους, νέους αγρότες και σε όσους αδελφούς μας επιθυμούν να ασχοληθούν στον πρωτογενή τομέα.

Τις πρώτες τέσσερις ημέρες των σεμιναρίων, αναπτύχθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο της Ευαγγελιστρίας Αγρινίου όλοι οι επιμέρους τομείς που αφορούν την ελαιοκομία σε επίπεδο παραγωγού, από την καλλιέργεια της ελιάς έως και το χειρισμό & τη συντήρηση του ελαιοκάρπου μετά τη συλλογή καθώς και τις ορθές πρακτικές παραγωγής ελαιολάδου. Την τελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκε πρακτική εξάσκηση και επίδειξη στο κτήμα Ταξιαρχών στο Ψηλογέφυρο Αγρινίου, δίπλα από τη φάρμα και το τυροκομείο που έχει δημιουργήσει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Εισηγητές στα σεμινάρια ελαιοκομίας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την εθελοντική τους προσφορά, ήταν οι κ.κ. Γεώργιος ΚαζάκοςΓεωπόνοςΓεώργιος ΜελιάδηςΕλαιουργός – Αντιδήμαρχος Αγρινίου και Απόστολος ΝάκοςΧημικός, Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας. Ευχαριστούμε επίσης τους συμμετέχοντες εκπαιδευόμενους, στους οποίους χορηγήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης μετά το πέρας των σεμιναρίων.

Δείτε τα ακόλουθα video από τα σεμινάρια ελαιοκομίας:

Τα σεμινάρια ελαιοκομίας, ενός ιδιαίτερα διαδεδομένου και σημαντικού κλάδου στον τόπο μας, αποτελούν τον πρώτο κύκλο των δωρεάν σεμιναρίων που διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου με σκοπό την παροχή τεχνογνωσίας στους συμμετέχοντες ώστε να εργασθούν στον πρωτογενή τομέα και να μπορέσουν να αποκομίζουν τα προς το ζην. Θα ακολουθήσουν και άλλα σεμινάρια όπως τυροκομίας, μελισσοκομίας, δενδροκομίας (εσπεριδοειδών), καλλιέργειας κηπευτικών – προϊόντων θερμοκηπίου, κατόπιν σχετικών ανακοινώσεων που θα δημοσιευθούν. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή ενός ενδιαφερόμενου στα σεμινάρια ενός κλάδου δεν αποκλείει τη συμμετοχή του σε όλα τα υπόλοιπα σεμινάρια αφού κάποιος που ενδιαφέρεται, θα μπορεί να παρακολουθήσει όλα τα δωρεάν σεμινάρια που θα διοργανώσει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Τις τελευταίες δεκαετίες, στην πατρίδα μας και ειδικότερα στον τόπο μας, η γη έχει παραμεληθεί και η ελληνική γεωργία και η κτηνοτροφία κάνουν βήματα πίσω, αντί να προχωρούν. Για το λόγο αυτό, τονίσθηκε στα σεμινάρια ότι η γη είναι το μέλλον της πατρίδας μας, ωστόσο όποιος νέος αποφασίσει εφεξής να ασχοληθεί με τη γεωργία ή την κτηνοτροφία, θα πρέπει να το πράξει με την προσέγγιση και τα δεδομένα του επιχειρηματία αγρότη ή κτηνοτρόφου.

Στον τόπο μας, κατά το παρελθόν ήταν τα καπνά τα οποία βοήθησαν τις προηγούμενες γενιές να δημιουργήσουν και να αναπτυχθούν, να θρέψουν τις οικογένειές τους και να μεγαλώσουν, να σπουδάσουν και να παντρέψουν τα παιδιά τους. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια και μετά την παύση της παραγωγής των καπνών, δε βρέθηκε εναλλακτική καλλιέργεια να τα υποκαταστήσει.

Θεωρούμε ότι η ενασχόληση με την ελιά και γενικότερα η επιχειρηματικότητα με κέντρο τη γεωργία και την κτηνοτροφία, αποτελούν ειδικά για τους νέους του τόπου μας αφενός τη λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης και αφετέρου είναι ικανές να προσφέρουν ποιότητα ζωής σε αυτόν που θα ασχοληθεί μαζί τους. Αυτό που λείπει δεν είναι η γνώση και η ειδικότερη τεχνογνωσία αλλά η διάθεση για εργασία και δημιουργία. Το μέλλον των αδελφών μας και ειδικά των νέων, που θα αποφασίσουν να ενασχοληθούν με την ελληνική γη θα είναι καλό και ευλογημένο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων