22/08/2023 22/08/2023 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας κ. Παΐσιος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, προσήλθε το πρωί του Σαββάτου, 19ης Αυγούστου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου της Ενορίας Πρίνου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε την Ιερά Ακολουθία της Εκπλύσεως της Αγίας Τραπέζης του Ναού και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος...
Ενορίες : Ι.Ν. Αγίου Τίτου Ενορίας Αγίου Πνεύματος Πρίνου
22 Αυγούστου, 2023 - 11:44
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2023 - 12:12

Έκπλυση Αγίας Τραπέζης στον Ι.Ν. Αγίου Τίτου της Ενορίας Αγίου Πνεύματος Πρίνου

Διαδώστε:
Έκπλυση Αγίας Τραπέζης στον Ι.Ν. Αγίου Τίτου της Ενορίας Αγίου Πνεύματος Πρίνου

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απαμείας κ. Παΐσιος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, προσήλθε το πρωί του Σαββάτου, 19ης Αυγούστου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου της Ενορίας Πρίνου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε την Ιερά Ακολουθία της Εκπλύσεως της Αγίας Τραπέζης του Ναού και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας, π. Σμάραγδο Δενδρινό, και άλλους κληρικούς της Μητροπόλεώς μας και άλλων εκκλησιαστικών επαρχιών.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Παΐσιος, στην προσλαλιά του, αναφέρθηκε στη σημασία της Ιεράς αυτής Ακολουθίας και μετέφερε προς το εκκλησίασμα τις ευχές και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Προδρόμου, ο οποίος την ίδια ώρα ευρίσκετο στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή για το Αρχιερατικό Μνημόσυνο επί τη συμπληρώσει 13 ετών από την κοίμηση του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Ανθίμου.

Επίσης, ο Θεοφιλέστατος επέδωσε τιμητική ευχαριστήρια πλακέτα από πλευράς της Ενορίας προς την ιεροψάλτριά της, που επί σειρά ετών εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων