31/08/2022 31/08/2022 Στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Ριγολόγου, στον οικισμό Νταρατσιανά Παλαιών Ρουμάτων τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο της ενορίας, Αρχιμανδρίτη Χρύσανθο Τσαχάκη. Ο π. Χρύσανθος Τσαχάκης αναφέρθηκε, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στον ιερό ναό η ιστορία του οποίου χάνεται στα βάθη των αιώνων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τέμπλο του ναού κοσμούν αγιογραφίες...
Ενορίες : Αγίου Ιωάννη του Ριγολόγου
31 Αυγούστου, 2022 - 19:52
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2022 - 19:56

Εορτάστηκε ο Αγ. Ιωάννης ο Ριγολόγος στα Νταρατσιανά Παλαιών Ρουμάτων

Διαδώστε:
Εορτάστηκε ο Αγ. Ιωάννης ο Ριγολόγος στα Νταρατσιανά Παλαιών Ρουμάτων

Στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Ριγολόγου, στον οικισμό Νταρατσιανά Παλαιών Ρουμάτων τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο της ενορίας, Αρχιμανδρίτη Χρύσανθο Τσαχάκη.

Ο π. Χρύσανθος Τσαχάκης αναφέρθηκε, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στον ιερό ναό η ιστορία του οποίου χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τέμπλο του ναού κοσμούν αγιογραφίες του 1800 ενώ σύμφωνα με τις αφηγήσεις κατοίκων στο εσωτερικό του ναού υπήρχαν τοιχογραφίες που όμως δεν διασώθηκαν.

Ωστόσο, την ιστορία του μαρτυρά ο διάκοσμος που βρίσκεται στο υπέρθυρο πάνω από την κεντρική είσοδο του ναού.

Ο εφημέριος της περιοχής έκανε επίσης μια ιστορική αναφορά στον βίο του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, ο οποίος ήταν ο τελευταίος και μεγαλύτερος από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης.

Ονομάζεται «Πρόδρομος», γιατί με το κήρυγμα και με το έργο του σήμανε τον ερχομό του Ιησού Χριστού και «Βαπτιστής», διότι βάπτιζε τους ανθρώπους στον Ιορδάνη ποταμό και βάπτισε και τον Ιησού Χριστό.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα από τους κατοίκους του οικισμού.

Πηγή: haniotika-nea.gr

Φωτογραφίες facebook: Konstantin Gkouveris

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων