29/08/2021 29/08/2021 Εορτάστηκε και φέτος στο Κιβέρι ο μεγαλύτερος των Προφητών, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος. Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος από τον Εφημέριο της Ενορίας Κιβερίου και Γενικό Αρχιερατικό της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος π. Πέτρο Αθανασόπουλο. Την Παραμονή της εορτής, Σάββατο 28 Αυγούστου 2021, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά...
Ενορίες : Τιμίου Προδρόμου Κιβερίου
29 Αυγούστου, 2021 - 13:12
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2021 - 13:32

Εορτάστηκε ο Τίμιος Πρόδρομος στην Αργολίδα

Διαδώστε:
Εορτάστηκε ο Τίμιος Πρόδρομος στην Αργολίδα

Εορτάστηκε και φέτος στο Κιβέρι ο μεγαλύτερος των Προφητών, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος. Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος από τον Εφημέριο της Ενορίας Κιβερίου και Γενικό Αρχιερατικό της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος π. Πέτρο Αθανασόπουλο.

Την Παραμονή της εορτής, Σάββατο 28 Αυγούστου 2021, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος του Αιδ/του Πρωτ. π. Δημητρίου Κωστόπουλου, Εφημερίου του Ι.Ν Αγίου Βασιλείου Άργους. Στον Εσπερινό συμμετείχαν αρκετοί ιερείς των γειτονικών ενοριών καθώς αρκετοί πιστοί, για να ζητήσουν την Χάρη και την ευλογία του Τιμίου Βαπτιστού.

Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτριος Κρίγγος και κ. Παναγιώτης Σχοινοχωρίτης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Κιβερίου κ. Παναγιώτης Χασάπης και η Πολιτευτής κ. Σόνια Τάνταρου-Κρίγγου.

Επίσης, ο Εσπερινός της εορτής τελέστηκε και στον προσφάτως ανακαινισμένο Βυζαντινό Ιερό ναό, που βρίσκεται στο χωριό Ήρα της Αργολίδας.

Ο ναός ανήκει στον ενοριακό ναό Αγίου Γεωργίου Ήρας και με την αρωγή των κατοίκων, των επιτρόπων και του δραστήριου Ιερέα π. Θεόδωρου, ο κοιμητηριακός ναός έχει συντηρηθεί εξ ολοκλήρου.

Κάθε χρόνο πάρα πολύς κόσμος από τις γύρω περιοχές του Άργους και του Ναυπλίου, παρακολουθεί τον πανηγυρικό εσπερινό.

Φέτος την ακολουθία τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Στον εσπερινό παραβρέθηκε κι ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ, πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής, ενώ έψαλλε  ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Δημήτριος Καρκαλάτος.

rbt

rbt

rbt

Λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του covid-19, δεν πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά η περιφορά της Ιερής εικόνας του Τιμίου Προδρόμου.

Στο τέλος του εσπερινού ο εφημέριος του ναού π. Θεόδωρος Μποτσώνης ευχαρίστησε τους Ιερείς και τον κόσμο που παραβρέθηκαν στην εορτή.

Τέμνει κεφαλὴν χεὶρ μιαιφόνος ξίφει,
Τοῦ χεῖρα θέντος εἰς κεφαλὴν Κυρίου.
Εἰκάδι ἀμφ’ ἐνάτῃ Προδρόμου τάμεν αὐχένα χαλκός.

«Οὐκ ἐξεστὶ σοὶ ἔχειν, τὴν γυναῖκα τοῦ ἀδελφοῦ σου». Δεν σου επιτρέπεται από το νόμο του Θεού να έχεις τη γυναίκα του αδελφού σου, ο όποιος ζει ακόμα. Λόγια του Τιμίου Προδρόμου, που αποτελούσαν μαχαιριές στις διεφθαρμένες συνειδήσεις του βασιλιά Ηρώδη Αντίπα και της παράνομης συζύγου του Ηρωδιάδος, που ήταν, γυναίκα του αδελφού του Φιλίππου. Ο Ηρώδης, μη ανεχόμενος τους ελέγχους του Προδρόμου, τον φυλάκισε. Σε κάποια γιορτή όμως των γενεθλίων του, ο Ηρώδης υποσχέθηκε με όρκο να δώσει στην κόρη της Ηρωδιάδος ότι ζητήσει, διότι του άρεσε πολύ ο χορός της. Τότε η αιμοβόρος Ηρωδιάς είπε στην κόρη της να ζητήσει στο πιάτο το κεφάλι του Ιωάννη. Πράγμα που τελικά έγινε. Έτσι, ο ένδοξος Πρόδρομος του Σωτήρα θα παραμένει στους αιώνες υπόδειγμα σε όλους όσους θέλουν να υπηρετούν την αλήθεια και να αγωνίζονται κατά της διαφθοράς, ανεξάρτητα από κινδύνους και θυσίες. Και να τι λένε οι 24 πρεσβύτεροι της Αποκάλυψης στο Θεό για τους διεφθαρμένους: «ἦλθεν… ὁ καιρὸς τῶν ἐθνῶν κριθήναι… καὶ διαφθείραι τοὺς διαφθείροντας τὴν γῆν». Ήλθε, δηλαδή, ο καιρός της ανάστασης των νεκρών για να κριθεί ο κόσμος και να καταστρέψεις (Θεέ μου) εκείνους, που με τη διεφθαρμένη ζωή τους διαφθείρουν και καταστρέφουν τη γη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων