01/07/2020 01/07/2020 Ουρές σχημάτισαν οι πιστοί για να προσκυνήσουν τα λείψανα και την εικόνα των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο ναό της Δυτικής Αττικής. Προεξάρχοντος του Επισκόπου Ευρίπου Χρυσοστόμου τελέστηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία πλήθος ιερέων. Πέρασμα πιστών ήταν ο ναός των Αγίων Αναργύρων ομωνύμου Δήμου από νωρίς το πρωί κρατώντας πάντα τις αποστάσεις στο πλαίσιο των...
01 Ιουλίου, 2020 - 11:48
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2020 - 11:50

Επίσκοπος Ευρίπου «Να ζήσουμε τον δρόμο που χάραξαν οι άγιοι Ανάργυροι»

Διαδώστε:
Επίσκοπος Ευρίπου «Να ζήσουμε τον δρόμο που χάραξαν οι άγιοι Ανάργυροι»

Ουρές σχημάτισαν οι πιστοί για να προσκυνήσουν τα λείψανα και την εικόνα των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο ναό της Δυτικής Αττικής.

Προεξάρχοντος του Επισκόπου Ευρίπου Χρυσοστόμου τελέστηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία πλήθος ιερέων.

Πέρασμα πιστών ήταν ο ναός των Αγίων Αναργύρων ομωνύμου Δήμου από νωρίς το πρωί κρατώντας πάντα τις αποστάσεις στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Στην ομιλία του ο Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος μίλησε για την αγάπη που έχουν όλοι οι άγιοι και την προσφέρουν χωρίς περιορισμό σε όλους.

«Οι Άγιοι Αναργυροι θεράπευαν τους ασθενείς Οχι μόνο από την σωματική υγεία » τόνισε αναφερόμενος σε αυτούς που ακολουθούν τον δρόμο των Αγίων και γέμισαν ασφυκτικά τον ναό.
Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην αγάπη του θεού για τον συνάνθρωπο μας λεγοντας «Ο άνθρωπος καλείτε να ζήσει την άφθαρτη ζωή».

«Ο Χριστός δίνει στον άνθρωπο την δυνατότητα να κοιτάζει ψηλά» είπε συγκεκριμένα, ενώ υπογράμμισε «Την βασιλεία του θεού καλούμαστε να την ζήσουμε από τώρα».

Στο τέλος αφού μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ευχαρίστησε τον προϊστάμενο π. Νικόλαο Γιαννακίδη και τους ιερείς του ναού για την φιλοξενία και ευχήθηκε σε όλους να έχουν την χάρη των Αγίων Αναργύρων στις οικογένειες τους.

Κείμενο-φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων