16/04/2023 16/04/2023 Η Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου και Παναγίας Προυσιωτίσσης Καρέα – Άνω Ηλιουπόλεως. Περί τις 11 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά χαρμοσύνων κωδωνοκρουσιών, ξεκίνησε η Ακολουθία της Αναστάσεως στον κατάμεστο Ιερό Ναό. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο εφημέριος του Ναού, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Χριστέλης, ψάλλοντας το «Δεῦτε λάβετε φῶς ἐκ...
Ενορίες : Αποστόλου Παύλου και Παναγίας Προυσιωτίσσης Καρέα - Άνω Ηλιουπόλεως
16 Απριλίου, 2023 - 21:54
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2023 - 22:06

Η Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού στην Άνω Ηλιούπολη

Διαδώστε:
Η Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού στην Άνω Ηλιούπολη

Η Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου και Παναγίας Προυσιωτίσσης Καρέα – Άνω Ηλιουπόλεως. Περί τις 11 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά χαρμοσύνων κωδωνοκρουσιών, ξεκίνησε η Ακολουθία της Αναστάσεως στον κατάμεστο Ιερό Ναό.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο εφημέριος του Ναού, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Χριστέλης, ψάλλοντας το «Δεῦτε λάβετε φῶς ἐκ τοῦ ἀνεσπέρου φωτός, καὶ δοξάσατε Χριστόν, τὸν ἀναστάντα ἐκ νεκρῶν», μοίρασε στο εκκλησίασμα το Άγιο Φως της Αναστάσεως, άρτι αφιχθέν εκ του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου των Ιεροσολύμων, αφού πρώτα ανέγνωσε το Πασχάλιο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. κ. Δανιήλ.

Αμέσως μετά, η πομπή την οποία συγκροτούσαν ο π. Καλλίνικος, ο φέρων την Ιερά Εικόνα της Αναστάσεως, διακονητές, ιερόπαιδες και οι ιεροψάλτες, εξήλθε του Ναού και κατευθύνθηκε προς τα σκαλοπάτια πάνω από το προαύλιο. Εκεί ανεγνώσθη το Κατά Μάρκον αναστάσιμο Ευαγγέλιο και, κατά τα μεσάνυκτα, εψάλη από τον π. Καλλίνικο και τη λαοθάλασσα πιστών το «Χριστός Ανέστη», το χαρμόσυνο μήνυμα της νίκης του Χριστού ενάντια στο θάνατο.

Στη συνέχεια, μετά τα αναστάσιμα στιχηρά, η πομπή κατήλθε και κατευθύνθηκε προς το νέο ιερό παρεκκλήσιο του Ναού μας, ώστε κι εκεί να ακουστεί το μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού, ενώ εισερχόμενη στον Ναό, στάθηκε επί του σολέα ώστε οι πιστοί που δεν μπορούσαν να παραμείνουν ως το τέλος, να προσκυνήσουν το Ιερό Ευαγγέλιο και την Ιερά Εικόνα της Αναστάσεως.

Ακολούθως, τελέσθηκε ο αναστάσιμος Όρθρος και εν συνεχεία η αναστάσιμη Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου, του οποίου τον κατηχητικό λόγο περί Αναστάσεως ανέγνωσε ο π. Καλλίνικος. Προ της Απολύσεως, ο π. Καλλίνικος ευλόγησε τα παραδοσιακά κόκκινα αβγά μαζί με τα πασχαλινά κουλούρια, τα οποία διαμοίρασε στο απροσδόκητα μέγα πλήθος πιστών που παρέμεινε, μετά το τελευταίο «Χριστός Ανέστη», ο άγων τα ονομαστήριά του, μέλλων κληρικός και διακονητής του Ναού, κ. Αναστάσιος.

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων