22/07/2021 22/07/2021 Την Πέμπτη 22 Ιουλίου, στην ορεινή ενορία της Σέτας του Δήμου Ερέτριας στο ομώνυμο παρεκκλήσι, εορτάσθηκε με λαμπρότητα, βάσει των υγειονομικών διατάξεων, η ιερά μνήμη των αγίων γυναικών της  Ισαποστόλου και Μυροφόρου Μαρίας Μαγδαληνής και Μαρκέλης της Χιοπολίτιδος. Την παραμονή της εορτής 21 Ιουλίου, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα της εορτής Πέμπτη 22 Ιουλίου,...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής Σέτας
22 Ιουλίου, 2021 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2021 - 16:00

Η Εορτή της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής και Μαρκέλης στη Σέτα

Διαδώστε:
Η Εορτή της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής και Μαρκέλης στη Σέτα

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου, στην ορεινή ενορία της Σέτας του Δήμου Ερέτριας στο ομώνυμο παρεκκλήσι, εορτάσθηκε με λαμπρότητα, βάσει των υγειονομικών διατάξεων, η ιερά μνήμη των αγίων γυναικών της  Ισαποστόλου και Μυροφόρου Μαρίας Μαγδαληνής και Μαρκέλης της Χιοπολίτιδος.

Την παραμονή της εορτής 21 Ιουλίου, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα της εορτής Πέμπτη 22 Ιουλίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική  Θεία Λειτουργία  στην οποία συλλειτούργησαν  ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Κουσερής εφημέριος ενορίας των Θαρρουνίων  της γειτονικής Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας με τον Σακελλάριο Δημήτριο Αργύρη εφημέριο ιερού ναού Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας και τοποτηρητού της ενορίας Σέτας με την συμμετοχή των ιεροψαλτών και των πιστών, που προσήλθαν στην Θεία Ευχαριστία μεταξύ της οποίας της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Σέτας κ. Ευαγγελίας Αργύρη.

Επίσης οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τεμάχια ιερών λειψάνων των εορταζουσών αγίων της Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής και Μαρκέλης της Χιοπολίτιδος, τα οποία εκόμισε ο π. Δημήτριος προς ευλογία και πνευματική στήριξη των πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων