24/09/2020 24/09/2020 Εορτάσθηκε το 2ήμερο 23 και 24 Σεπτεμβρίου η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαπόστολου Θέκλης στην ομώνυμη ενορία της Αγίας Θέκλης ΔΔ Ωρολογίου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Φέτος λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών διατάξεων ο εόρτιος εσπερινός τελέσθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου. Ο Βυζαντινός ιερός ναός της Αγίας Θέκλης ο οποίος χρονολογείται τον...
Ενορίες : ενορία της Αγίας Θέκλης Κύμη
24 Σεπτεμβρίου, 2020 - 15:55
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2020 - 15:32

Η Εορτή της Αγίας Θέκλης στην Αγία Θέκλη

Διαδώστε:
Η Εορτή της Αγίας Θέκλης στην Αγία Θέκλη

Εορτάσθηκε το 2ήμερο 23 και 24 Σεπτεμβρίου η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαπόστολου Θέκλης στην ομώνυμη ενορία της Αγίας Θέκλης ΔΔ Ωρολογίου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Φέτος λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών διατάξεων ο εόρτιος εσπερινός τελέσθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου.

Ο Βυζαντινός ιερός ναός της Αγίας Θέκλης ο οποίος χρονολογείται τον 14ο αιώνα και αποτελεί ένα βυζαντινό μνημείο με τις τοιχογραφίες που προβάλουν την βυζαντινή αρχιτεκτονική προσελκύοντας τον κάθε επισκέπτη.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου τελέσθηκε ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποία ετέλεσαν ο Σακελλάριος Δημήτριος Αργύρης εφημέριος ιερού ναού Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας απο την γειτονική Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και ο Πρεσβύτερος Ηλίας Παπαφακλής εφημέριος ενορίας Ωρολογίου και τοποτηρητής της ενορίας με την συμμετοχή των ιεροψαλτών και των πιστών που συμμετείχαν στην Θεία Ευχαριστία.


Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων