31/01/2023 31/01/2023 Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου τιμήθηκε η των Τριών Ιεραρχών εορτή των προστατών και φωτιστών της ελληνικής παιδείας και των γραμμάτων αγίων πατέρων Βασιλείου του Μεγάλου Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερέτριας, με την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας από τον Πρωτοπρεσβύτερο Θεοφάνη Παπαγεωργίου εφημέριο του Ιερού Ναού, τον...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ερέτριας
31 Ιανουαρίου, 2023 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2023 - 12:58

Η Εορτή των Τριων Ιεραρχών στην Ερέτρια Ευβοίας

Διαδώστε:
Η Εορτή των Τριων Ιεραρχών στην Ερέτρια Ευβοίας

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου τιμήθηκε η των Τριών Ιεραρχών εορτή των προστατών και φωτιστών της ελληνικής παιδείας και των γραμμάτων αγίων πατέρων Βασιλείου του Μεγάλου Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερέτριας, με την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας από τον Πρωτοπρεσβύτερο Θεοφάνη Παπαγεωργίου εφημέριο του Ιερού Ναού, τον ιεροψάλτη του Ιερού Ναού.

Το παρών έδωσαν εκπαιδευτικοί και μαθητές της πόλης, που τίμησαν την εορτή και τους τιμωμένους αγίους και προστάτες και κήρυκες των θεοπνεύστων κειμένων όπου αποτελούν τον πυρήνα της γνώσεως μέσα από τους συγγραφικούς λόγους των σοφών πατέρων που απορρέει η  διδασκαλία της εκκλησίας.

Τον πανηγυρικό λόγο της εορτής εκφώνησε η Καθηγήτρια – Θεολόγος του Λυκείου Ερέτριας κ. Βασιλική Ντόκου όπως και αναφέρθηκε  μέσα απο την ενάρετη ζωή την πνευματική μόρφωση την παιδεία και πολλά άλλα πνευματικά παραδείγματα  που διακρίνονται οι λαμπροί άγιοι και φωστήρες της τρισηλίου θεότητος και αποτελούν τους  στύλους της ορθοδόξου πίστεως  και υπέρμαχους της εκκλησίας.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων