14/09/2019 14/09/2019 Με λαμπρότητα και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε σήμερα Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγ. Θεράποντος στου Ζωγράφου η Παγκόσμιος Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος με την συμμετοχή των ιερέων του ναού και παρουσία πλήθος κόσμου που γέμισε...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίου Θεράποντα Ζωγράφου
14 Σεπτεμβρίου, 2019 - 14:55
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2019 - 14:41

Η εορτή του Τιμίου Σταυρού στον Άγ. Θεράποντα Ζωγράφου

Διαδώστε:
Η εορτή του Τιμίου Σταυρού στον Άγ. Θεράποντα Ζωγράφου

Με λαμπρότητα και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε σήμερα Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγ. Θεράποντος στου Ζωγράφου η Παγκόσμιος Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος με την συμμετοχή των ιερέων του ναού και παρουσία πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά το ναό και τον εξωτερικό χώρο.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας αρχικά αναφέρθηκε ιστορικά στην εύρεση του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη και στην καθιέρωση της σημερινής εορτής ενώ συνέχισε τονίζοντας την σημασία της παρουσίας του Τιμίου Σταυρού στην ζωή του κάθε ανθρώπου και την ενίσχυση που παρέχει στον αγώνα του κάθε πιστού.

Αμέσως μετά ακολούθησε η τελετή Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ενώ προ της απόλυσης ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με σεπτή εντολή και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και κατόπιν εισήγησης του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου σε δύο εφημερίους του ναού, στον Οικονόμο Γεώργιο Κατσίβελο, Γραμματέα της ΙΒ΄ Αρχιεπισκοπής Περιφερείας (Ζωγράφου-Ιλισίων-Γουδή) και Υπεύθυνο Νεότητος της ενορίας καθώς και στον Οικονόμο Παύλο Νεβσεχιρλίογλου, Πρόεδρο του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και της Στέγης Γερόντων του Αγίου Θεράποντος που φιλοξενεί 30 γέροντες στις εγκαταστάσεις του. Μεταφέροντας τις ευχές του Μακαριωτάτου, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αβύδου εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το έργο που επιτελείται στην ενορία του Αγ. Θεράποντος σε όλους τους τομείς της ποιμαντικής δραστηριότητας ενώ επισήμανε ότι οι σημερινές χειροθεσίες αποτελούν την αναγνώριση της Εκκλησίας στα πρόσωπα του π. Γεωργίου και του π. Παύλου για την μέχρι τώρα προσφορά τους στους τομείς της νεότητας και της φιλανθρωπίας αντίστοιχα.

Τελειώνοντας ο κ. Κύριλλος συνεχάρη τον νέο Δήμαρχο Ζωγράφου κ. Βασίλειο Θώδα για την εκλογή του, ευχόμενος καλή επιτυχία και δύναμη στο έργο του ενώ εκ μέρους της ενορίας του Αγ. Θεράποντος του προσέφερε μία αμφιπρόσωπη εικόνα του Αγ. Θεράποντος και της Παναγίας της Παραμυθίας, πιστό αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στο ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων