04/05/2019 04/05/2019 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα, πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Ιλίου. Την παραμονή της Εορτής, Πέμπτη 2 Μαΐου, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, ο οποίος πλαισιώθηκε από πλήθος Ιερέων. Κατά το πέρας της Πανηγυρικής Ακολουθίας του...
Ενορίες : Ζωοδόχου Πηγής Ιλίου
04 Μαΐου, 2019 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2019 - 8:12

Η Πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής στο Ίλιον

Διαδώστε:
Η Πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής στο Ίλιον

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα, πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Ιλίου.
Την παραμονή της Εορτής, Πέμπτη 2 Μαΐου, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, ο οποίος πλαισιώθηκε από πλήθος Ιερέων. Κατά το πέρας της Πανηγυρικής Ακολουθίας του Εσπερινού, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού τίμησε τον Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Νικόλαο Σούλη, ο οποίος επί 40 συναπτά χρόνια διακόνησε θεοσεβώς την Ενορία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, αφού μίλησε επίκαιρα, εγκωμίασε τον τιμηθέντα π. Νικόλαο Σούλη ως έναν άξιο Λειτουργό του Υψίστου που με υπομονή και αγάπη στην Εκκλησία υπηρέτησε την Ενορία όλα αυτά τα χρόνια. Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού π. Συμεών Αυγουστάκη. Εκείνος από την πλευρά του εξήρε τη συνεισφορά του π. Νικολάου Σούλη στην Ενορία, παρακαλώντας το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα όπως του αποδώσει τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλης της Ενορίας. Εγκωμιαστικό λόγο για τον τιμηθέντα Ιερά έκανε ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος δίδοντάς του το Μετάλλιο της Πόλης. Μεγάλη συγκίνηση κατέκλυσε όλους, όταν μίλησε ο τιμηθείς Ιερέας π. Νικόλαος Σούλης ευχαριστώντας το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους τους ενορίτες του.

Την κυριώνυμο ημέρα της πανηγύρεως προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος. Στο κήρυγμά του μίλησε θεολογικά και κατανοητά για τη Μεγάλη Εορτή του Πάσχα. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, καθώς και τους Εφημερίους του Ιερού Ναού. Κατά το Μεθεόρτιο Εσπερινό και τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής προεξήρχε ο Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Μετά το πέρας της Ιεράς Λιτανείας ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Συμεών Αυγουστάκης ευχαρίστησε τους συντελεστές της πανηγύρεως, καθώς και το Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο ευχόμενος καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους για τις επικείμενες εκλογές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων