09/10/2023 09/10/2023 Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τελέσθηκε χθες, 8 Οκτωβρίου 2023, στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος στο πλαίσιο των ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία και φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης, όπου προέστη και ομίλησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς Καισαριανής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου. Ο Πανοσιολογιώτατος αναφέρθηκε στη...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνα
09 Οκτωβρίου, 2023 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2023 - 8:50

Ιερό Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Διαδώστε:
Ιερό Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τελέσθηκε χθες, 8 Οκτωβρίου 2023, στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος στο πλαίσιο των ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία και φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης, όπου προέστη και ομίλησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς Καισαριανής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου.

Ο Πανοσιολογιώτατος αναφέρθηκε στη στάση του Ζωοδότου Κυρίου μας απέναντι στον θάνατο αλλά και στο συμφέρον που έχει ο άνθρωπος ως πλάσμα του Θεού, να παραμένει μαζί Του ώστε να αποφύγει κάθε είδους θάνατο αφού ο άνθρωπος δεν πλάστηκε για να είναι θνητός.

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία εδώ:

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 6:30 το απόγευμα μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια, θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με θέμα: «Καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν».

Επίσης την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 6:30 το απόγευμα μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια, θα ομιλήσει ο Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος Γρηγόριος από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους με θέμα «Καρδίαν καθαρὰν κτίσον ἐν ἐμοί, ὁ Θεός».

– ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ έως 28 Οκτωβρίου 2023 τελούνται:

· Θεία Λειτουργία 7:00 έως 9:00 το πρωί

· 11:00 πμ και 6:00 μμ : Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων