20/02/2022 20/02/2022 Ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος λειτούργησε στην ενορία του Αγίου Ευστρατίου στο Βουρβούλο της Σαντορίνης, σήμερα, Κυριακή του Ασώτου. Ο Σεβασμιώτατος, στο θείο λόγο του τόνισε πως η πρώτη Κυριακή του Τριωδίου είναι αφιερωμένη στη στηλίτευση της παθολογικής εγωιστικής αυτάρκειας και η κατάδειξη των δεινών συνεπειών της, ενώ η δεύτερη Κυριακή είναι αφιερωμένη στη μετάνοια...
Ενορίες : Αγίου Ευστρατίου στο Βουρβούλο της Σαντορίνης
20 Φεβρουαρίου, 2022 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2022 - 15:02

Κυριακή του Ασώτου στο Βουρβούλο Σαντορίνης

Διαδώστε:
Κυριακή του Ασώτου στο Βουρβούλο Σαντορίνης

Ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος λειτούργησε στην ενορία του Αγίου Ευστρατίου στο Βουρβούλο της Σαντορίνης, σήμερα, Κυριακή του Ασώτου. Ο Σεβασμιώτατος, στο θείο λόγο του τόνισε πως η πρώτη Κυριακή του Τριωδίου είναι αφιερωμένη στη στηλίτευση της παθολογικής εγωιστικής αυτάρκειας και η κατάδειξη των δεινών συνεπειών της, ενώ η δεύτερη Κυριακή είναι αφιερωμένη στη μετάνοια και στα ευλογημένα παρεπόμενά της.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε στο πολυπληθές εκκλησίασμα την παραβολή του Ασώτου ή όπως αλλιώς λέγεται την παραβολή του σπλαχνικού πατέρα, εξηγώντας στο εκκλησίασμα πως οι Πατέρες όρισαν να είναι αφιερωμένη η Κυριακή αυτή στην συγκεκριμένη παραβολή του Κυρίου, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η απύθμενη αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο και το πλούσιο έλεος της συγχώρεσης, που δίνει στους μετανοούντες ανθρώπους.

Την διακονία του Ιερού αναλογίου ανέλαβε ο διευθυντής της σχολής βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεως κ. Ευτύχιος Μαρκοζάννες πλαισιούμενος από τους ψάλτες της ενορίας και από μαθητές της σχολής.

Στο τέλος της θείας Ευχαριστίας ο εφημέριος της ενορίας π. Σπυρίδωνας Δολιανίτης και ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Αρτέμιος Καφούρος καλωσόρισαν τον Σεβασμιώτατο στην πρώτη του επίσκεψη στο Βουρβούλο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων