03/04/2022 04/04/2022 Με αφορμή την επέτειο μνήμης της έναρξης του αγώνα της ΕΟΚΑ, που ξεκίνησε την 1η Απριλίου του 1955, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Καλλιθέας την Κυριακή Δ’ των Νηστειών τελέστηκε ιερό μνημόσυνο για τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Μαχαιριώτης πριν από 62 χρόνια ασκήτευε στην Ιερά Μονή Μαχαιρά...
Ενορίες : Αγίων Πάντων Καλλιθέας
03 Απριλίου, 2022 - 21:24
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2022 - 3:53

Μνημόσυνο αγωνιστών της ΕΟΚΑ στους Άγιους Πάντες Καλλιθέας

Διαδώστε:
Μνημόσυνο αγωνιστών της ΕΟΚΑ στους Άγιους Πάντες Καλλιθέας

Με αφορμή την επέτειο μνήμης της έναρξης του αγώνα της ΕΟΚΑ, που ξεκίνησε την 1η Απριλίου του 1955, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Καλλιθέας την Κυριακή Δ’ των Νηστειών τελέστηκε ιερό μνημόσυνο για τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ.

Ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Μαχαιριώτης πριν από 62 χρόνια ασκήτευε στην Ιερά Μονή Μαχαιρά και έγινε μάρτυρας του αγώνα του Γρηγόρη Αυξεντίου, που κάηκε από τα πυρά των Άγγλων στρατιωτών ζωντανός μέσα σε μια σπηλιά πλησίον της Μονής, και των υπολοίπων αγωνιστών της ΕΟΚΑ ενάντια στον βρετανικό ζυγό…

Ακούστε τον να αφηγείται τα γεγονότα που έζησε από κοντά:

Σημειώνεται ότι στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Καλλιθέας το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αγωνιστών της ΕΟΚΑ τελείται κάθε χρόνο, με τον π. Τιμόθεο να συγκινείται και να ξαναζεί τα γεγονότα κάθε φορά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων