18/10/2022 18/10/2022 Στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος, χθες 17 Οκτωβρίου 2022, στα πλαίσια των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης, αμέσως μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Δημήτριο, παρέστη και ομίλησε ο Καθηγητής Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας ΕΚΠΑ...
Ενορίες : ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ
18 Οκτωβρίου, 2022 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2022 - 9:59

Νικόλαος Ξιώνης: «Η Θεοτόκος ως πρότυπο πίστεως και κοινωνίας με το Θεό»

Διαδώστε:
Νικόλαος Ξιώνης: «Η Θεοτόκος ως πρότυπο πίστεως και κοινωνίας με το Θεό»

Στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος, χθες 17 Οκτωβρίου 2022, στα πλαίσια των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης, αμέσως μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Δημήτριο, παρέστη και ομίλησε ο Καθηγητής Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας ΕΚΠΑ κ. Νικόλαος Ξιώνης με θέμα «Η Θεοτόκος ως πρότυπο πίστεως και κοινωνίας με το Θεό».

Ο κ. Νικόλαος Ξιώνης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ για την ευλογία που του έδωσε να παρευρίσκεται καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Κοτσίφη για την πρόσκληση. Στην μεστή και θεολογικότατη ομιλία του, αναφέρθηκε στο Σεπτό πρόσωπο της Παναγίας μας, όπως αυτό αποτυπώνεται από τη γραφίδα των Πατέρων της Εκκλησίας μας σε σχέση με την άσπορο σύλληψη και κύηση του Θεανθρώπου.

Στο τέλος ο π. Χριστόδουλος ευχαρίστησε τον κ. Ξιώνη και του προσέφερε αντίγραφο της Παναγίας της Παρηγορητρίας εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου αλλά και όλης της Ενορίας .

Η ομιλία του καθηγητή Θεολογίας Νικόλαου Ξιώνη:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων