10/10/2022 10/10/2022 Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, 8η ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022” του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου,  πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα: “Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας” και ομιλητή τον Δρ Κωνσταντίνο Φίλη, Διεθνολόγο, Εκτελεστικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου (ΙΔΙΣ)  και Επικεφαλής του Τομέως Ρωσίας-Ευρασίας...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου Αττικής
10 Οκτωβρίου, 2022 - 13:04
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2022 - 13:13

Ο Διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης ομιλητής στα “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022”

Διαδώστε:
Ο Διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης ομιλητής στα “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022”

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, 8η ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022” του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου,  πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα: “Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας” και ομιλητή τον Δρ Κωνσταντίνο Φίλη, Διεθνολόγο, Εκτελεστικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου (ΙΔΙΣ)  και Επικεφαλής του Τομέως Ρωσίας-Ευρασίας και ΝΑ Ευρώπης.

Ο κ. Φίλης αρχικά, αναφερόμενος στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας υπογράμμισε ότι: “Με τον πόλεμο αυτό, αρχίζειουσιαστικά η κατάρρευσητης παγκόσμιας δίκαιο-κρατικής τάξης και μία χώρα όπως είναι η Ελλάδα, ασφαλώς θέλει να υπάρχει το διεθνές δίκαιο και να λειτουργεί χωρίς να παραβιάζεται.Διότι κράτη μικρά, όπως είναι η χώρα μας, με μεγάλο εκτόπισμα διπλωματικό, αδιαμφισβήτητα, προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο.Το δίκαιο σε τελική ανάλυση, πρέπει να επικρατεί έναντι των προθέσεων των ισχυρών, πράγμα το οποίο τις περισσότερες φορές βέβαια πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν συμβαίνει”.

Όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας και την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας ανέπτυξε διεξοδικά τους εξής βασικούς άξονες:

Α. Εθνική ενότητα και ομοψυχία όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Β. Συντονισμένες διπλωματικές ενέργειες, βάση στρατηγικού σχεδιασμού

Γ. Θετική συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και ισχυρές συμμαχίες.

Δ. Στρατιωτική θωράκιση της χώρας με την αναβάθμιση οπλικών συστημάτων.

Ε. Δυνατότητα διαλόγου με ισχυρά νομικά επιχειρήματα, βάση του διεθνούς δικαίου.

ΣΤ. Επαγρύπνηση του λαού με αισιόδοξα συναισθήματα και αποφυγή κάθε είδους παραπληροφόρησης.

Ακολούθησε διάλογος μεταξύ του ομιλητού και του πολυπληθούς ακροατηρίου. Ο κ. Φίλης έδωσε τεκμηριωμένες απαντήσεις σε πλειάδα ερωτήσεων που του υπεβλήθησαν.

Τον επίλογο της εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ματθαίο Χάλαρης ο οποίος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στον ομιλητή και στους εκατοντάδες αδελφούς που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση.

Τελος, ο Ιερός Ναός, προσέφερε σε όλους τους παρεβρεθέντας ως ευλογία το υπέροχο βιβλίο της Σταυρούλας Ζώρζου, «Απέναντι ξένοι».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων