03/10/2022 23/10/2022 Με την παράκληση των τριών Ιεραρχών και του Μεγαλόμαρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, άρχισαν οι απογευματινές ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022», στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου κατά την 1η ημέρα των εορτίων. Στη συνέχεια, ομιλητής σύμφωνα με το πρόγραμμα, ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γέροντας Εφραίμ, Ηγούμενος...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής
03 Οκτωβρίου, 2022 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2022 - 15:23

Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός στην πρώτη Ιερά Αγρυπνία για τα ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022

Διαδώστε:
Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός στην πρώτη Ιερά Αγρυπνία για τα ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022

Με την παράκληση των τριών Ιεραρχών και του Μεγαλόμαρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, άρχισαν οι απογευματινές ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022», στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου κατά την 1η ημέρα των εορτίων.

Στη συνέχεια, ομιλητής σύμφωνα με το πρόγραμμα, ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γέροντας Εφραίμ, Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Οἱ σπείροντες ἐν δάκρυσιν ἐν ἀγαλλιάσει θεριοῦσιν» (Ψαλμ. 125,5) εντός του Ιερού Ναού.

Ακολούθησε πανηγυρική εκδήλωση απονομής του Βραβείου “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022” στους συντελεστές της πανθολογουμένως επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «ἈγιοςΠαΐσιος – Από ταΦάρασα στον Ουρανό, στον ισόγειο Ιερό Ναό.

Δείτε αναλυτικά: Ο κόσμος έδειξε την αγάπη του στη σειρά Άγιος Παΐσιος με τιμητικά βραβεία – Οι ηθοποιοί και ο Γέροντας Εφραίμ καταχειροκροτήθηκαν

Η πρώτη ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε ο Γέροντας Εφραίμ, Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους και έψαλεὁ βυζαντινός χορός του Ιερού Ναού, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Καμαριάρη.

Διαβάστε επίσης: Έναρξη “Δημητρίων 2022” στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων