19/03/2023 19/03/2023 Την Γ’ Κυριακή των Νηστειών της Σταυροπροσκυνήσεως, σήμερα 19  Μαρτίου 2023,  τελέστηκε ο  Κατανυκτικός  Εσπερινός στον  Ιερό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου στο Ναύπλιο και στη συνέχεια ακολούθησε το κήρυγμα  από τον  Αρχιμανδρίτη  Λεόντιο Ξηνταρόπουλο με θέμα: «Η  σημασία του τύπου του Σταυρού στη ζωή του σύγχρονου  ανθρώπου». Όλοι οι Εσπερινοί των Κυριακών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ονομάζονται...
Ενορίες : Ιερός Ναός Γενεσίου Θεοτόκου Ναυπλίου
19 Μαρτίου, 2023 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2023 - 20:19

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Παναγίας Ναυπλίου

Διαδώστε:
Ο Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Παναγίας Ναυπλίου

Την Γ’ Κυριακή των Νηστειών της Σταυροπροσκυνήσεως, σήμερα 19  Μαρτίου 2023,  τελέστηκε ο  Κατανυκτικός  Εσπερινός στον  Ιερό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου στο Ναύπλιο και στη συνέχεια ακολούθησε το κήρυγμα  από τον  Αρχιμανδρίτη  Λεόντιο Ξηνταρόπουλο με θέμα: «Η  σημασία του τύπου του Σταυρού στη ζωή του σύγχρονου  ανθρώπου».

Όλοι οι Εσπερινοί των Κυριακών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ονομάζονται Κατανυκτικοί, διότι κατά τη διάρκειά τους ψάλλονται κατανυκτικά τροπάρια από το Τριώδιο, που το περιεχόμενο τους διαποτίζεται από τη συναίσθηση της αμαρτωλότητας, του πένθους, της συντριβής, της μετάνοιας και της θερμής ικεσίας για άφεση αμαρτιών: «Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου, πνεύμα αργίας, περιεργίας, φιλαρχίας και άργολογίας μη μοι δως. Πνεύμα δε σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης χάρισαί μοι τω σω δούλω. Ναι, Κύριε, Βασιλεύ, δώρησαί μοι του όράν τα έμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον άδελφόν μου ότι εύλογητός ει εις τους αίώνας των αιώνων. Αμήν»

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων