03/10/2023 03/10/2023 Άλλη μία εσπερινή σύναξη – ομιλία πραγματοποιήθηκε χθες στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος όπου στα πλαίσια των ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία και φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης. Αμέσως μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Δημήτριο, μίλησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος
03 Οκτωβρίου, 2023 - 8:39
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2023 - 8:45

Ο π. Γεώργιος Σχοινάς στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Διαδώστε:
Ο π. Γεώργιος Σχοινάς στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Άλλη μία εσπερινή σύναξη – ομιλία πραγματοποιήθηκε χθες στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος όπου στα πλαίσια των ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία και φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Δημήτριο, μίλησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σχοινάς, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Φιλοπάππου με θέμα «Μακάριοι οἱ πεινῶντες την διψῶντες την δικαιοσύνην».

Ο π. Γεώργιος στη αρχή της ομιλίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ για την ευλογία που του έδωσε να παρευρίσκεται στον Ιερό Ναό, καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού  Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Κοτσίφη για την πρόσκληση.

Στη συνέχεια ο π. Γεώργιος αναφέρθηκε στο λόγο από την επί του Όρους ομιλία του Κυρίου μας, «Μακάριοι οἱ πεινῶντες και διψῶντες την δικαιοσύνην, ὅτι αὐτοί χορτασθήσονται» (Ματθ. Ε΄. 6)

Ανέλυσε τη διαφορά μεταξύ ανθρώπινης και θείας δικαιοσύνης με παραδείγματα και περιστατικά από τη σύγχρονη ζωή, ώστε να γίνει πιο κατανοητός και εφαρμόσιμος ο λόγος του Θεού από εμάς, τους ακολουθούντας Αυτόν.

Η επόμενη εσπερινή σύναξη-ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 6:30 το απόγευμα μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια όπου θα ομιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Αντίπας Νικηταράς, πρ. Πατριαρχικός Έξαρχος Ιεράς Νήσου Πάτμου με θέμα «Η Παναγία Θεοκυήτωρ κατά τον Άγιο Ανδρέα Κρήτης».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων