18/09/2023 18/09/2023 Η πρώτη εσπερινή σύναξη – ομιλία πραγματοποιήθηκε απόψε 18 Σεπτεμβρίου 2023 στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος όπου στα πλαίσια των ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία και φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης, αμέσως μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Δημήτριο, μίλησε...
Ενορίες : ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ,
18 Σεπτεμβρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2023 - 21:43

Ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Διαδώστε:
Ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Η πρώτη εσπερινή σύναξη – ομιλία πραγματοποιήθηκε απόψε 18 Σεπτεμβρίου 2023 στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος όπου στα πλαίσια των ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία και φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης, αμέσως μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Δημήτριο, μίλησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγ. Ελευθερίου Αχαρνών με Θέμα: «Παναγία, κόσμου Σώτειρα».

Ο π. Θεμιστοκλής στη αρχή της ομιλίας ευχαρίστησε το  Μητροπολίτη Βύρωνος Καισαριανής και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ για την ευλογία που του έδωσε να παρευρίσκεται μαζί μας καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Κοτσίφη για την πρόσκληση. Στη συνέχεια ο π. Θεμιστοκλής αναφέρθηκε στο Ιερό πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου δίνοντας βάση στη μητρική πρόνοιά Της προς το ανθρώπινο γένος αλλά και τη μεσιτεία Της προς τον Υιό Της και Θεό μας.

Μίλησε με παραδείγματα και περιστατικά κατά βάση από την ζωή του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου ώστε να γίνει πιο κατανοητή η αέναη δέησή Της προς τον Κύριό μας αλλά και η αμέριστη συμπαράσταση της Παναγίας μας στα παιδιά του Θεού με ζωντανή απόδειξη την Ιερή Δακρυρροή και Μυροβλυσία της Παναγίας της Παρηγορητρίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων