24/04/2019 24/04/2019 Εορτάσθηκε κατά την Κυριακή των Βαΐων, 21 Απριλίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης, η θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Στην μεγάλη αυτή εορτή που σηματοδοτεί την είσοδο μας στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, οι Πατέρες μαζί με τους πιστούς που συμμετείχαν...
Ενορίες : Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης
24 Απριλίου, 2019 - 21:05

Ολόγιομος από βάγια ο Άγιος Φώτιος Θεσσαλονίκης (φώτο)

Διαδώστε:
Ολόγιομος από βάγια ο Άγιος Φώτιος Θεσσαλονίκης (φώτο)

Εορτάσθηκε κατά την Κυριακή των Βαΐων, 21 Απριλίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης, η θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα.

Στην μεγάλη αυτή εορτή που σηματοδοτεί την είσοδο μας στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, οι Πατέρες μαζί με τους πιστούς που συμμετείχαν στην ευχαριστιακή σύναξη, πραγματοποίησαν την περιφορά της Εικόνας της Βαϊοφόρου, ψάλλοντας τους ανάλογους ύμνους σύμφωνα με το ιεροσολυμιτικό τυπικό. Στο τέλος δε, ευχήθηκαν σε όλους, να ζήσουν ουσιαστικά και σε βάθος την σταυροαναστάσιμη πορεία του Κυρίου μας που θα σκορπίσει την ελπίδα της Ανάστασης!

Τα ιερά αναλόγια κόσμησαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Στυλιανός Ζαχαρίου και ο λαμπαδάριος κ. Δημήτριος Βαμβακόπουλος, μαζί με τους συνεργάτες τους.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων