11/04/2023 11/04/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος το Σάββατο του Λαζάρου, 8 Απριλίου 2023 ιερούργησε στο παρεκκλήσιο του Αγίου, Δικαίου και Τετραημέρου φίλου του Χριστού Λαζάρου, της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Αρετίου. Το εσπέρας της ιδίας ημέρας χοροστάτησε στον Εσπερινό των Βαΐων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως. Την Κυριακή των Βαΐων, 9...
11 Απριλίου, 2023 - 14:47
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2023 - 14:00

Κυριακή των Βαΐων και Ακολουθία του Νυμφίου στη Μητρόπολη Πέτρας

Διαδώστε:
Κυριακή των Βαΐων και Ακολουθία του Νυμφίου στη Μητρόπολη Πέτρας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος το Σάββατο του Λαζάρου, 8 Απριλίου 2023 ιερούργησε στο παρεκκλήσιο του Αγίου, Δικαίου και Τετραημέρου φίλου του Χριστού Λαζάρου, της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Αρετίου.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας χοροστάτησε στον Εσπερινό των Βαΐων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου, το πρωί, ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος πόλεως Αγίου Νικολάου.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού και της εξόδου του Νυμφίου καθώς στην Ακολουθία του Όρθρου της Αγίας και Μεγάλης Δευτέρας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Εκκλησιασμός μαθητών

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, το πρωί, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, όπου εκκλησιάστηκαν και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου της πόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά για το μήνυμα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, για τα Πάθη, την Σταύρωση, την Ταφή και την Ανάσταση του Κυρίου μας. Τους προέτρεψε δε να μετέχουν των Ιερών Ακολουθιών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και να προσεγγίσουν ακόμη περισσότερο την Εκκλησία, η οποία είναι η πιο ασφαλής αγκαλιά που δεν θα τους διαψεύσει ποτέ.

Αμέσως μετά δέχτηκε τους μαθητές του Σχολείου στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου του έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου. Το εσπέρας της ιδίας ημέρας μετείχε του Ιερού Αποδείπνου και του Κανόνα του Λαζάρου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων