08/05/2024 08/05/2024 Την Ιερά εικόνα της Παναγίας της Πορτατϊτίσσης θα εορτάσει και φέτος ο ιερός ναός Αγίου Βασιλείου στη Νέα Ελβετία Θεσσαλονίκης. Το Σάββατο 11 Μαΐου και ώρα 18:30 θα ξεκινήσει ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Την Κυριακή 12 Μαΐου και ώρα 7:00 θα ξεκινήσει ο πανηγυρικός όρθρος και η αρχιερατική θεια λειτουργία...
Ενορίες : Αγίου Βασιλείου Θεσσαλονίκης
08 Μαΐου, 2024 - 11:14
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2024 - 11:55

Πανήγυρη Παναγίας Πορταϊτίσσης στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Πανήγυρη Παναγίας Πορταϊτίσσης στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Θεσσαλονίκης

Την Ιερά εικόνα της Παναγίας της Πορτατϊτίσσης θα εορτάσει και φέτος ο ιερός ναός Αγίου Βασιλείου στη Νέα Ελβετία Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 11 Μαΐου και ώρα 18:30 θα ξεκινήσει ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Την Κυριακή 12 Μαΐου και ώρα 7:00 θα ξεκινήσει ο πανηγυρικός όρθρος και η αρχιερατική θεια λειτουργία προεξαρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονικης κ. Φιλοθέου.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η λιτανεία, με την εικόνα της Παναγίας να περνάει από τους κεντρικούς δρόμους της ενορίας και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πασχαλιο Παραδοσιακό γλέντι στον αύλειο χώρο του ιερού ναού.

Στις 18:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η ιερά παράκληση στην Παναγία την Πορταϊτισσα.

“Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβούλιου της ενορίας σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε της ως άνω ιερές ακολουθίες και να λάβουμε όλοι μαζί την χάρη και την ευλογία της Παναγίας”. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων