14/09/2021 14/09/2021 Με λαμπρότητα κα βάση των υγειονομικών διατάξεων τελέσθηκε την παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Πανηγυρικός Εσπερινός, της δευτέρας πανηγύρεως της τοπικής εκκλησίας στον ενοριακό ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας. Στον πανηγυρικό εσπερινό ιερούργησαν ο Οικονόνος π. Κυριακός Κοκκάλας εφημέριος ιερού ναού Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου, με...
Ενορίες : Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου Γυμνό Ερέτριας
14 Σεπτεμβρίου, 2021 - 10:56

Πανηγυρικός Εσπερινός Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στο Γυμνό

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στο Γυμνό

Με λαμπρότητα κα βάση των υγειονομικών διατάξεων τελέσθηκε την παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Πανηγυρικός Εσπερινός, της δευτέρας πανηγύρεως της τοπικής εκκλησίας στον ενοριακό ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας.

Στον πανηγυρικό εσπερινό ιερούργησαν ο Οικονόνος π. Κυριακός Κοκκάλας εφημέριος ιερού ναού Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου, με τον Πανοσ. Αρχιμ. Ρωμανό Μπασινά εφημέριο της ενορίας.

Παρών έδωσαν ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, η Αντιδημαρχος – Ιατρός κ. Παναγιώτα Μπούγα – Μπαραμπούτη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότης Αμαρύνθου κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Γυμνό κ. Γεώργιος Χαϊνάς, καθώς και πολλοί πιστοί οι οποίοι προσήλθαν με τάξη και ευλάβεια, προκειμένου να τιμήσουν την εορτή και να λάβουν την χάρη του Τιμίου Σταυρού.

Επίσης στο δεξιό αναλόγιο έψαλε με την ευγενή παραχώρηση του Πρωτοψάλτη του ιερού ναού κ. Χρήστου Λάμπρου, ο Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου κ. Ισίδωρος Χαλιούλιας και στο αριστερό αναλόγιο έψαλε ο Ιεροψάλτης Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριος Πετρογιάννης.

Να αναφερθεί ότι η καθιερωμένη λιτανεία του Τιμίου Σταυρού δεν πραγματοποιήθηκε και φέτος όπως είθισται, λόγω των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων.

 

Κείμενο – Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων