10/02/2022 10/02/2022 Πλήθος κόσμου τίμησε σήμερα και χθες τον Άγιο Χαράλαμπο, στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό εντός του Πεδίου του Άρεως. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, με πλήθος Ιερέων. Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος μίλησε για το μαρτύριο του Αγίου Χαραλάμπους και το πόσο αυτό επηρέασε ακόμα και τους δημίους του....
Ενορίες : Αγίου Χαραλάμπους Πεδίου Άρεως
10 Φεβρουαρίου, 2022 - 12:56
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2022 - 13:06

Πανηγύρισε ο Άγιος Χαράλαμπος στο Πεδίον του Άρεως

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Άγιος Χαράλαμπος στο Πεδίον του Άρεως

Πλήθος κόσμου τίμησε σήμερα και χθες τον Άγιο Χαράλαμπο, στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό εντός του Πεδίου του Άρεως. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, με πλήθος Ιερέων. Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος μίλησε για το μαρτύριο του Αγίου Χαραλάμπους και το πόσο αυτό επηρέασε ακόμα και τους δημίους του.

  • Της Ευγενίας Δίτσα

Το απόγευμα στις 5 μ.μ. θα αρχίσει ο μεθέορτος Εσπερινός και ακολούθως η παράκληση στον Άγιο προστάτη των λοιμωδών νοσημάτων. 

Χθες το απόγευμα τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός και πάλι χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου δεν θα ολοκληρωθούν το απόγευμα, αφού έως και την ερχόμενη Κυριακή (13 Φεβρουαρίου) καθημερινά τελείται η παράκληση στον Άγιο αλλά και πνευματικές ομιλίες.

Στον φιλοτεχνημένο Ναό από τον Φώτη Κόντογλου, τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μονή Αγ. Σαράντα Ν. Ευβοίας, που θα παραμείνει, επίσης, έως την Κυριακή 13/2/22. Παράλληλα, θα υπάρχει απότμημα ιερού λειψάνου του Αγ. Χαραλάμπους και του Αγ. Βλασσίου, που ήδη θησαυρίζονται στον Ναό.

Λόγω της πανηγύρεως, οι κυρίες του φιλόπτωχου ταμείου δημιούργησαν ένα υπέροχο bazaar με πνευματικά βιβλία, εικόνες, κομποσχοίνια κ.α., που μας περιμένει να το επισκεφτούμε καθημερινά έως την Κυριακή 13/2/22 από τις 07:00 έως τις 21:00.

Σημειώνεται ότι ο ναός έχει ήδη ξεκινήσει τις ενέργειες για την αποκατάστασή του με τις αξιοσημείωτες προσπάθειες του Πρωτοπρεσβύτερου π. Κωνσταντίνου Κοντορούδα και του εκκλησιαστικού συμβουλίου, οι οποίες ζητάνε την υποστήριξη όλων των ευλαβών προσκυνητών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων