18/06/2022 18/06/2022 Πανηγυρίζει από σήμερα ο αφιερωμένος στους Αγίους Πάντες Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Καλλιθέας. Ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός θα αρχίσει στις 7:15, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.  Αύριο το πρωί, Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, ο Όρθρος θα ξεκινήσει στις 6:30 και θα ακολουθήσει η Δισαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας κ. Παντελεήμονος και του...
Ενορίες : Αγίων Πάντων Καλλιθέας
18 Ιουνίου, 2022 - 12:54
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2022 - 16:13

Πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Καλλιθέας

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Καλλιθέας

Πανηγυρίζει από σήμερα ο αφιερωμένος στους Αγίους Πάντες Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Καλλιθέας. Ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός θα αρχίσει στις 7:15, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου. 

Αύριο το πρωί, Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, ο Όρθρος θα ξεκινήσει στις 6:30 και θα ακολουθήσει η Δισαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας κ. Παντελεήμονος και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Μαχαιριωτίσσης, αντιγράφου της Ιεράς Εικόνας, που θησαυρίζεται στην Ιερά Μονή της Παναγίας του Μαχαιρά στην Κύπρου. Ο Πανοσιολογιώτατος προϊστάμενος του ναού, π. Τιμόθεος Μαχαιριώτης, στη νεότητά του μόνασε στην Ιερά Μονή της Παναγίας του Μαχαιρά και, ως εκ τούτου, υπάρχει και προσωπική ευλάβεια προς το πρόσωπό Της.

Ο μεθέορτος εσπερινός θα αρχίσει στις 7:15, ενώ ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Πάντων στους δρόμους της Καλλιθέας.

Άμα τη επιστροφή της Ιεράς Εικόνος στον Ιερό Ναό, θα τελεστεί η καθιερωμένη ιερά παράκληση προς τους Αγίους Πάντες, κατά την οποία θα προεξάρχει ο Αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Ανάργυρος Σιγάλας, εφημέριος του Ναού και υπεύθυνος νεότητος. Κατά την παράκληση θα μνημονευθούν χιλιάδες ονόματα Αγίων κατά το έθος που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια στον Ιερό Ναό.

Όλες οι ακολουθίες θα μεταδοθούν ζωντανά με υπότιτλους (για τους κωφούς αδελφούς μας) σε πραγματικό χρόνο από το κανάλι του Ιερού Ναού “Metalipsis” στο youtube.

Φωτογραφίες αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων