08/11/2019 08/11/2019 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β’ πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Ι. Ν. Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού η παρουσίαση του βιβλίου της κ. Κυριακής Φράγκου με τίτλο: «Όρεξη να ’χεις για Θεό» από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική». Η παρουσίαση ξεκίνησε με μια συγκινητική προβολή σχετικά με τη δράση...
Ενορίες : Αγίας Σοφίας Ψυχικού
08 Νοεμβρίου, 2019 - 13:57
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2019 - 13:43

Παρουσίαση βιβλίου στην Αγία Σοφία Ψυχικού

Διαδώστε:
Παρουσίαση βιβλίου στην Αγία Σοφία Ψυχικού

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β’ πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Ι. Ν. Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού η παρουσίαση του βιβλίου της κ. Κυριακής Φράγκου με τίτλο: «Όρεξη να ’χεις για Θεό» από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική».

Η παρουσίαση ξεκίνησε με μια συγκινητική προβολή σχετικά με τη δράση της «Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων» στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, σε ιδρύματα της βόρειας Ελλάδας, σε μοναστήρια και Σκήτες του Αγίου Όρους, στα ορφανοτροφεία, στις φυλακές κ.ά. Κατόπιν, μίλησαν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Χαβάτζας, γενικός διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Γιαννιός, υπεύθυνος των κέντρων ενοριακής αγάπης και προγράμματος αστέγων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κλαδίτης, υπεύθυνος του φιλοπτώχου ταμείου του Ι. Ν. Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Πούλος, τέως ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που δραστηριοποιείται στην ιεραποστολή.

Οι εξαίρετοι ομιλητές αναφέρθηκαν στην καθημερινή προσπάθεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής να ενισχύσει τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και τόνισαν την ανθρωπιά που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους που ανήκουν σε διάφορες ομάδες προσφοράς, οι οποίοι μιμούνται τον Χριστό και τηρούν τις εντολές Του. «Ἐπείνασα γάρ, καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα, καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην, καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνός, καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ, καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με» (Μτθ. κε΄ 42-43).

Ο π. Βασίλειος διακρίνοντας μέσα από την μεγάλη του εμπειρία στη διοίκηση του φιλανθρωπικού έργου της Αρχιεπισκοπής τη σπουδαία προσπάθεια αυτών των ανθρώπων που δεν ανήκουν σε καμία ΜΚΟ, τόνισε την ανάγκη να συνεχίσουν να εργάζονται με ανιδιοτελή αγάπη. Αγάπη που διαπερνά κάθε δύσκολο σύνορο ανθρώπινης επικοινωνίας, εισβάλλει στα άδυτα της ψυχής και τη μετατρέπει σε ασταμάτητη λάβα προσφοράς, όπως αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου ο π. Γεώργιος Χριστοδούλου. Ο π. Αλέξιος, εμπνευστής του προγράμματος αστέγων της Αρχιεπισκοπής, άγγιξε το ακροατήριο με πλήθος εμπειρικών βιωμάτων από τις ξεχωριστές και δύσκολες περιπτώσεις που συναντά τα βράδια στο κέντρο της Αθήνας. Ο π. Χριστόδουλος, παρουσίασε την πλούσια δράση της ενορίας που φιλοξένησε την εκδήλωση και θύμισε σε όλους πως και αυτός που «έχει» μπορεί ανά πάσα στιγμή και ώρα να βρεθεί σε δύσκολη θέση και πως οι ενορίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφοράς προς την κοινωνία. Τέλος, ο π. Παντελεήμων με δάκρυα στα μάτια μετέφερε το κλίμα της ιεραποστολής στην αίθουσα.

Στα πλαίσια της γνωριμίας της συγγραφέως με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο και την αποστολή βοήθειας της ομάδας της Κυριακής στην Ανατολική Αφρική, προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους με τη δράση της Ιεραποστολής σε αυτές τις περιοχές. Στο τέλος της παρουσίασης μίλησε η συγγραφέας κ. Κυριακή Φράγκου και ο εκδότης της «Ελληνοεκδοτικής», κ. Διονύσης Βαλεριάνος ο οποίος με έκδηλη τη συγκίνησή του, ευχαρίστησε τη συγγραφέα για το πνευματικό αυτό δώρο στην εκδοτική του. Τον συντονισμό είχε η πρεσβυτέρα Δήμητρα Γκούτη-Τσιαμπόκαλου, φιλόλογος-επιμελήτρια.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο εκπροσώπησε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Μαρκούλης

Το βιβλίο προλογίζει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Χριστοδούλου, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων