22/05/2022 22/05/2022 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός εορτής Αγίου Ευμενίου θα τελεσθεί σήμερα Κυριακή της Σαμαρείτιδος στις 19:00, στην Ενορία Εθιάς Αστερουσίων Ηρακλείου Κρήτης. Συγκεκριμένα σήμερα θα γίνει λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Ευμενίου γύρω από το Ναό και στον Ιερό Χώρο Ταφής Του, και Ιερά Παράκληση Αγίου Ευμενίου. Στις 22:00 θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία. Αύριο Δευτέρα 23 Μαΐου, στην...
Ενορίες : Εθιάς Αστερουσίων Ηρακλείου Κρήτης
22 Μαΐου, 2022 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2022 - 17:34

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών και εορτής Αγίου Ευμενίου του Νέου

Διαδώστε:
Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών και εορτής Αγίου Ευμενίου του Νέου

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός εορτής Αγίου Ευμενίου θα τελεσθεί σήμερα Κυριακή της Σαμαρείτιδος στις 19:00, στην Ενορία Εθιάς Αστερουσίων Ηρακλείου Κρήτης.

Συγκεκριμένα σήμερα θα γίνει λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Ευμενίου γύρω από το Ναό και στον Ιερό Χώρο Ταφής Του, και Ιερά Παράκληση Αγίου Ευμενίου. Στις 22:00 θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

Αύριο Δευτέρα 23 Μαΐου, στην πρώτη μεγάλη πανηγυρική εορτή του Αγίου Ευμενίου του ΄΄Νέου΄΄, στις 7:00 θα τελεσθεί Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο Ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, και στις 19:00 Μεθεόρτιος Εσπερινός.

Στην κεντρική Εκκλησία της Εθιάς Αστερουσίων Ηρακλείου Κρήτης, ο Άγιος Ευμένιος από παιδί διακόνησε, της Παναγίας (Γενέσιον της Θεοτόκου) και Ταξιαρχών (Μιχαήλ και Γαβριήλ).

Στον προαύλιο χώρο, αναπαύεται το σκήνωμα του Αγίου από τίς 24- Μαΐου του 1999.

Μεγάλη και ιστορική ημέρα η 14η Απριλίου του 2022 καθώς με απόφαση της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανακηρύχθηκε η Αγιότητα του Αρχιμανδρίτη Ιερομονάχου Ευμενίου Σαριδάκη εξ Εθιάς Αστερουσίων Ηρακλείου Κρήτης.

Μεγάλη ημέρα για το προσκύνημα του Άγιο Νικήτα στον Αχεντριά , την Ιερά μονή της Παναγίας του Κουδουμά, τα μοναστήρια της μετανοίας του, την Παναγία την Καλυβιανή όπου χειροτονήθηκε Ιερέας και των Αγίων Αναργύρων στο Αιγάλεω που υπηρέτησε για πολλά χρόνια μέχρι το τέλος της ζωής του.

Μεγάλη και ιστορική ημέρα και μεγάλη ευλογία για το μικρό χωριό, το χωριό που γεννήθηκε.

Μεγάλη ημέρα για την αγιοτόκο Μεσσαρά.

Μεγάλη ημέρα για την Κρήτη, την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.

Μεγάλη τιμή και η ύψιστη για την Εθιά, που το όνομα της θα ακούγεται για πάντα σε κάθε λειτουργία μέσα από τα τροπάρια και τούς ύμνους στην αγιότητα του.

Μεγάλη ημέρα και υπερηφάνεια για τους στενούς του συγγενείς.

Μεγάλη ευλογία για όλους τους πιστούς, τούς χωριανούς, τα πνευματικά του παιδιά από κάθε γωνιά της Κρήτης , της Αθήνας της Ελλάδος της Κύπρου που θα έρθουν με κάθε μέσο για την εορτή του στην Εθιά.

Μεγάλη ημέρα για το Δημοτικό διαμέρισμα Εθιά -Ροτάσι και τον Δήμο μας Αρχανών Αστερουσίων.

Απολυτίκιον – Αφιέρωμα στη μνήμη του Οσίου Γέροντα Ευμενίου

Της Εθιάς τε τον γόνον των λεπρών τον διάκονον, τον αληθινόν Σαμαρείτην, τον ΕΥΜΕΝΙΟΝ άπαντες, τιμήσωμεν δεόντως οι πιστοί, ομού συν ΝΙΚΗΦΟΡΩ ΤΩ ΛΕΠΡΩ, ον εώρακε μετέωρον εν νυκτί, και ευλαβώς βοήσωμεν· χαίροις ο διοράσει κοσμηθείς, χαίροις νοσούντων ίασις, χαίροις ο πρεσβεύων δι΄ημάς τω Παντοκράτορι (Ήχος α΄. Της ερήμου πολίτης).

Πατήρ

Εθίας τόν γόνον Ευμένιον τιμήσωμεν.

Τών ασθενούντων Σωμάτων

Καί ψυχών ιατρόν και

Προστάτην επικαλέσωμεν

Ό αγαπών τον Θεόν ικέτευε σωθήναι τάς ψυχάς ημών.

Τήν Ευχή καί ευλογία του Αγίου Ευγενίου νά έχουμε αμήν.

Οσιος Ευμένιος Σαριδάκης ·† 23 Μαΐου 1999

Η εικόνα είναι έργο του Μοναχού Ιλαρίωνα Σταματάκη της Ιεράς Μονής Κουδουμά.

Πηγή Facebook “Όσιος Ευμένιος· Ο κρυφός άγιος της εποχής μας † 23 Μαΐου 1999”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων