01/01/2023 01/01/2023 Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετέβη σήμερα κατά το έθος στο Καστέλλι Πεδιάδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργίας. Η ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, καθώς ο κεντρικός ναός του Αγίου Αντωνίου έχει υποστεί ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021. Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο...
Ενορίες : Αγίου Γεωργίου Καστελλίου
01 Ιανουαρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2023 - 22:03

Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία στην Ενορία Καστελλίου

Διαδώστε:
Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία στην Ενορία Καστελλίου

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετέβη σήμερα κατά το έθος στο Καστέλλι Πεδιάδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργίας.

Η ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, καθώς ο κεντρικός ναός του Αγίου Αντωνίου έχει υποστεί ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021. Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο εφημέριος του Ναού, Πρωτ. Γεώργιος Μαραυγάκης, ο Οικονόμος Ιωάννης Καπελλάκης και ο Αρχιδιάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Χιώτης. Αναγνώστηκε το Πατριαρχικό Μήνυμα και προ της απολύσεως ευλογήθηκαν οι προσφερόμενοι άρτοι, τελέστηκε Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, ανέγνωσε την ευχή για την ευλόγηση της αγιοβασιλόπιτας της Ενορίας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σε όλους εόρτιες ευχές, ευχόμενος καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία, αγάπη, ειρήνη και αλληλεγγύη για όλο τον κόσμο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων