05/05/2019 05/05/2019 Ολοκληρώθηκε το τετραήμερο ενοριακό προσκύνημα στο Βόλο-Πήλιο-Καλαμπάκα του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου. Την 4η ημέρα, επιστρέφοντας οι προσκυνητές επισκέφθηκαν τα Μοναστήρια των Μετεώρων και συγκεκριμένα: -Την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου όπου οι προσκυνητές ασπάστηκαν την τίμια κάρα του Αγίου Χαραλάμπους, -Την Ιερά Μονή Ρουσάνου όπου οι μοναχές ξενάγησαν τους προσκυνητές στο καθολικό της...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου
05 Μαΐου, 2019 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2019 - 13:31

Στα Μετέωρα προσκυνητές από τον Άγιο Δημήτριο Αττικής

Διαδώστε:
Στα Μετέωρα προσκυνητές από τον Άγιο Δημήτριο Αττικής

Ολοκληρώθηκε το τετραήμερο ενοριακό προσκύνημα στο Βόλο-Πήλιο-Καλαμπάκα του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου. Την 4η ημέρα, επιστρέφοντας οι προσκυνητές επισκέφθηκαν τα Μοναστήρια των Μετεώρων και συγκεκριμένα:
-Την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου όπου οι προσκυνητές ασπάστηκαν την τίμια κάρα του Αγίου Χαραλάμπους,
-Την Ιερά Μονή Ρουσάνου όπου οι μοναχές ξενάγησαν τους προσκυνητές στο καθολικό της Μονής που τιμάται στην Αγία Βαρβάρα,
-Την Ιερά Μονή Βαρλαάμ, όπου εκεί οι πατέρες έκαναν μια μικρή αναδρομή στην ιστορία των Μετεώρων. Οι προσκυνητές ασπάστηκαν τα άφθαρτα λείψανα των χειρών των κτητόρων καθώς επίσης και το τίμιο λείψανο του Αγίου Παντελεήμωνος. Τέλος επισκέφθηκαν το εκκλησιαστικό Μουσείο της Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων