09/02/2019 09/02/2019 Στη μνήμη του 9χρονου Κάσπερ και της 37χρονης μητέρας του Μπεάτας, αφιέρωσαν την οικονομική βοήθεια που συγκέντρωσαν και προσέφεραν οι ορθόδοξοι αδελφοί από την Πολωνία, για τους πυρόπληκτους της Αττικής. Ο Κάσπερ και η Μπεάτα αφού η φωτιά πρόλαβε και τους χώρισε από τον πατέρα και σύζυγο Γιαροσλάβ Korzeniowski, έγιναν μέσα στη θάλασσα, δύο από...
Ενορίες : ιερός ναός Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης
09 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:32

Συγκλονίζει η ιστορία του 9χρονου Κάσπερ και της 37χρονης μητέρας του

Διαδώστε:
Συγκλονίζει η ιστορία του 9χρονου Κάσπερ και της 37χρονης μητέρας του

Στη μνήμη του 9χρονου Κάσπερ και της 37χρονης μητέρας του Μπεάτας, αφιέρωσαν την οικονομική βοήθεια που συγκέντρωσαν και προσέφεραν οι ορθόδοξοι αδελφοί από την Πολωνία, για τους πυρόπληκτους της Αττικής. Ο Κάσπερ και η Μπεάτα αφού η φωτιά πρόλαβε και τους χώρισε από τον πατέρα και σύζυγο Γιαροσλάβ Korzeniowski, έγιναν μέσα στη θάλασσα, δύο από τα 100 θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Ο διευθυντής του πολωνικού ορθόδοξου φιλανθρωπικού οργανισμού ELEOS Μάρκος Masalski, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άννα, τον ελληνομαθή υιό του Γαβριήλ καθώς και τον πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ιερού ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 τα γραφεία της Μητροπόλεως Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού. Εκεί τους δέχθηκαν εκ μέρους του μητροπολίτη Κυρίλλου, ο διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του, αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Λιέπουρης και ο προϊστάμενος του λογιστηρίου, αρχιμανδρίτης Σέργιος Βαρέλιας οι οποίοι αποδέχθηκαν τη δωρεά και ενημέρωσαν για το έργο που έχει αναλάβει η Μητρόπολη στην περιοχή για την αποκατάσταση των πληγέντων.

Με πρόνοια της Μητροπόλεως την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, οι Πολωνοί επισκέπτες συνοδευόμενοι από τον Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Λιέπουρη και τους Αρχιμανδρίτες Αθανάσιο και Δωρόθεο, προσκύνησαν στην Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ και επισκέφθηκαν τις καμένες περιοχές καθώς και το πληγέν μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στο Μάτι, με τα ιδρύματα του.

Στο τέλος της περιήγησης τους, δεν παρέλειψαν να φτάσουν μέχρι την παραλία στο Μάτι, όπου με μία συμβολική κίνηση έριξαν λίγα λουλούδια στην θάλασσα, στη μνήμη των δύο Πολωνών πολιτών.

Ο ιερός ναός της Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης κατά τους εορτασμούς της Παναγίας Οστρομπράμσκα, που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή εβδομάδα, 10 – 16 Φεβρουαρίου, θα τιμήσει την μνήμη των δύο Πολωνών. Το πρόγραμμα των εορτασμών θα έχει ως κάτωθι:

Σάββατο 9/2 18:00 Ἑσπερινὸς χοροστατοῦντος τοῦ Μητροπολίτου Ἱσπανίας Πολυκάρπου.

Κυριακή 10/2 7:30–10:30 Ὄρθρος καὶ Θεία Λειτουργία ἱερουργούντων τοῦ Πολωνοῦ Ἐπισκόπου Χαϊνούφκα Παύλου καὶ τοῦ Ἐπισκόπου Σαλώνων Ἀντωνίου.

Προσφωνήσεις και επίδοση τιμητικῶν διακρίσεων πρὸς Πολωνοὺς κληρικοὺς καὶ λαϊκοὺς ποὺ συνήργησαν στὴν ἀνάπτυξη τῶν προγραμμάτων μὲ νέους ἀπὸ τὴν Πολωνία από τό ἵδρυμα Ἁγία Μαρίνa Βαρσοβίας καί την ἐνορία Ἁγίας Μαρίνης Ἠλιουπόλεως με αφορμή τά 100 χρόνια Διπλωματικών σχέσεων Ἑλλάδος – Πολωνίας.

10:30 Λιτανεία ἱερᾶς εἰκόνος διὰ τῶν ὁδῶν Διγενῆ, Εὐζώνων, Ἁγίας Μαρίνης, Ὀλύμπου Διγενῆ.

19:00 Ἑλληνικὴ βραδιὰ πρὸς τιμὴν τῶν Πολωνῶν φιλοξενουμένων μας, μὲ ζωντανὴ μουσικὴ ἀπὸ τὸ συγκρότημα ΣΥΓΧΩΡΔΙΑ καὶ παραδοσιακοὺς χοροὺς ἀπὸ τὸν Χορευτικὸ Λαογραφικὸ ὅμιλο Ἡλιουπόλεως (Χ.Λ.Ο.Η).

> Καθημερινὰ ἀπὸ Κυριακῆς 10 ἕως καὶ Πέμπτης 14/2 στὶς 18:00, Ἱερὰ Παράκληση στὴν Παναγία Ὀστρομπράμσκα

Παραμονὴ Παρασκευή 15/2

7:30 Ὄρθρος καὶ Θεία Λειτουργία, στὸ παρεκκλήσι τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου, ἐπὶ τῇ μνήμη τῶν Ἁγίου Εὐσεβίου καὶ Ἀνθίμου τοῦ ἐν Χίω – Ὀνοματήρια Ἀρχιμανδρίτου Εὐσεβίου Μεάντζια.

17:30 Μικρὸς Ἑσπερινὸς στὸ Παρεκκλήσι τῆς Παναγίας.

18:00 Μέγας Ἑσπερινὸς μετὰ λιτῆς καὶ ἀρτοκλασίας.

> Ἀνήμερα Σάββατο 16/2

7:30 Ὄρθρος και Θεία Λειτουργία ἱερουργοῦντος τοῦ Μητροπολίτου Γουινέας Γεωργίου. Μνημόσυνο Ἀρχιμανδρίτου Ἰσιδώρου Σαλάκου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων