04/12/2023 04/12/2023 Πλήθος πιστών συνέρρεαν από νωρίς στο ναό της Αγίας Βαρβάρας Δάφνης για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα και την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας καθώς και την ιερά εικόνα της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης Αμοργού. Μεγάλη ευλογία η ιερά εικόνα της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης που βρίσκεται για λίγες μέρες στον ναό της Αγίας Βαρνάβας Δάφνης εν όψη των εορταστικών...
Ενορίες : Αγία Βαρβάρας Δάφνης
04 Δεκεμβρίου, 2023 - 7:45
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2023 - 7:52

Θήρας Αμφιλόχιος «Η Αγία Βαρβάρα είναι ο φωτεινός φάρος που μας οδηγεί στον Θεό»

Διαδώστε:
Θήρας Αμφιλόχιος «Η Αγία Βαρβάρα είναι ο φωτεινός φάρος που μας οδηγεί στον Θεό»

Πλήθος πιστών συνέρρεαν από νωρίς στο ναό της Αγίας Βαρβάρας Δάφνης για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα και την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας καθώς και την ιερά εικόνα της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης Αμοργού.

Μεγάλη ευλογία η ιερά εικόνα της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης που βρίσκεται για λίγες μέρες στον ναό της Αγίας Βαρνάβας Δάφνης εν όψη των εορταστικών εκδηλώσεων για την Αγία της Δάφνης.

Ιερείς από την Αρχιεπισκοπή υποδέχτηκαν το απόγευμα του Σαββάτου την εικόνα της Παναγίας από την Αμοργό και χθες, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Βαρβάρας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλοχίου. 

Ο κ. Αμφιλόχιος μίλησε για την σημασία που έχουν οι αποφάσεις της Αγίας Βαρβάρας στην καθημερινότητα των χριστιανών. «Η Αγία αρνήθηκε την οικογένεια της για να είναι με τον Θεό» ενώ τόνισε πως «Οι άγιοι είναι οι φάροι και τα φώτα του κόσμου που μας οδηγούν στον Χριστό».

Σε άλλο σημείο τόνισε «Το αληθινό στεφάνι είναι ο ίδιος ο Χριστός που φωτίζει τον κάθε χριστιανό να πει το ναι και το όχι στη ζωή» ενώ πρόσθεσε «μέσω της μετάνοιας μπορούμε να γίνουμε οι εκλεκτοί».

Ο Μητροπολίτης Θήρας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους τους ιερείς αλλά κυρίως τον π. Μάξιμο που τους συνδέει μια μακροχρόνια φιλία από τα 25 χρόνια που ήταν στην γειτονική ενορία του Αγίου Γεωργίου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Μητράρας εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ευχαρίστησε με την σειρά του για την παρουσία του τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο και ευχήθηκε η Παναγία της Νήσου και η Αγία Βαρβάρα να είναι στήριγμα για όλο τον κόσμο.

Το βράδυ τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία ιερουργούντος του πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, Αρχιμανδρίτη Άγγελου Ανθόπουλου.

 

Δείτε επίσης: Η Εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης Αμοργού στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων