24/11/2019 24/11/2019 Την μουσική παράσταση, «Κάτσε ν` ακούσεις μια πενιά», αφιερωμένη στον μεγάλο λαϊκό καλλιτέχνη, συνθέτη, στιχουργό, τραγουδιστή και οργανοπαίκτη Βασίλη Τσιτσάνη, παρουσίασε η Λαϊκή Ορχήστρα του, Μουσικού Σχολείου Πειραιά, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. • Ενορχηστρώσεις – Διασκευές: Φάνης Σταυρακάκης. • Υπεύθυνοι καθηγητές: Γεράσιμος Μορφέσης, Φάνης Σταυρακάκης. Το αφιέρωμα...
Ενορίες : Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Πειραιώς
24 Νοεμβρίου, 2019 - 12:41

To Μουσικό Σχολείο Πειραιά στο «Ενορία εν δράσει»

Διαδώστε:
To Μουσικό Σχολείο Πειραιά στο «Ενορία εν δράσει»

Την μουσική παράσταση, «Κάτσε ν` ακούσεις μια πενιά», αφιερωμένη στον μεγάλο λαϊκό καλλιτέχνη, συνθέτη, στιχουργό, τραγουδιστή και οργανοπαίκτη Βασίλη Τσιτσάνη, παρουσίασε η Λαϊκή Ορχήστρα του, Μουσικού Σχολείου Πειραιά, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.
• Ενορχηστρώσεις – Διασκευές: Φάνης Σταυρακάκης.
• Υπεύθυνοι καθηγητές: Γεράσιμος Μορφέσης, Φάνης Σταυρακάκης.

Το αφιέρωμα στον Δάσκαλο που έθεσε τα θεμέλια της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής, περιελάμβανε μεγάλα και αγαπημένα τραγούδια του, διανθισμένα με αφηγήσεις για το έργο του.

Η εκδήλωση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη δεν έχει σταματήσει να ανακαλύπτεται και να διασκευάζεται από μεταγενέστερούς του, ακόμη και από πιο σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες.

Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει Έλληνας τραγουδιστής που να μην έχει τραγουδήσει τον Τσιτσάνη, έστω και αν προέρχεται από τελείως διαφορετικούς μουσικούς κόσμους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων