01/12/2021 02/12/2021 O Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος & συγγραφέας π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, ομίλησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Ραφήνας – Αττικής. Την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 ο π. Θεμιστοκλής ανέπτυξε το εξής θέμα: «Τόλμησε να γίνεις ​άγιος». Ανέφερε στην ομιλία του ο π. Θεμιστοκλής, ότι Άγιοι μπορεί να είναι άνθρωποι...
Ενορίες : Ανάληψη Κυρίου Ραφήνας
01 Δεκεμβρίου, 2021 - 19:47
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2021 - 2:19

«Τόλμησε να γίνεις ​άγιος»: Ομιλία π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου στην Ραφήνα

Διαδώστε:
«Τόλμησε να γίνεις ​άγιος»: Ομιλία π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου στην Ραφήνα

O Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος & συγγραφέας π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, ομίλησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Ραφήνας – Αττικής.

Την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 ο π. Θεμιστοκλής ανέπτυξε το εξής θέμα: «Τόλμησε να γίνεις ​άγιος».

Ανέφερε στην ομιλία του ο π. Θεμιστοκλής, ότι Άγιοι μπορεί να είναι άνθρωποι που ζουν και κινούνται ανάμεσα μας και θέλουν να είναι συνεχώς μαζί με τον Χριστό.

Στο πρόσωπο του Χριστού μπορεί να είναι κάποιος που θέλει την ελεημοσύνη μας, την παρηγοριά μας, έναν λόγο στηριγμού.

Αναφέρθηκε και σε ένα προσωπικό βίωμα κατά τα πρώτα χρόνια της Ιεροσύνης του, όταν παραμονή των Θεοφανείων μετά την Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου πηγαίνοντας να «αγιάσει» τα σπίτια σε μια συνοικία της Αθήνας, αντίκρισε σε ένα υπόγειο διαμέρισμα μια γυναίκα «που ήταν λουσμένη στο φως».

Συνέστησε στους πιστούς, εκτός από την καθημερινή ανάγνωση της Καινής Διαθήκης, να μελετούν και έναν Βίο από τους Αγίους της ημέρας.

Λόγω της πανδημικής νόσου του κορωνοϊού (Covid-19) και για μεγαλύτερη διευκόλυνση των πιστών, η ομιλία μεταδόθηκε (και θα παραμείνει) στο επίσημο κανάλι του Ιερού Ναού Αναλήψεως Κυρίου Ραφήνας στο You Tube.

Παρακολουθήστε την ομιλία:

Δείτε φωτογραφίες από την ομιλία:

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων