26/10/2018 22/06/2019 Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών που κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό αγίου Δημητρίου του ομωνύμου δήμου τελέστηκε σήμερα 26 Οκτωβρίου- επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου- η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών πλαισιωμένος από του συνεφημερίους του Ιερού Ναού και...
Ενορίες : άγιος Δημήτριος ομωνύμου δήμου
26 Οκτωβρίου, 2018 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2019 - 21:20

Χειροτονία στον πανηγυρίζοντα ναό του αγίου Δημητρίου

Διαδώστε:
Χειροτονία στον πανηγυρίζοντα ναό του αγίου Δημητρίου

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών που κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό αγίου Δημητρίου του ομωνύμου δήμου τελέστηκε σήμερα 26 Οκτωβρίου- επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου- η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών πλαισιωμένος από του συνεφημερίους του Ιερού Ναού και άλλους κληρικούς, ενώ κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργία τελέστηκε η χειροτονία εις Πρεσβύτερον, του Διακόνου π. Χρήστου Κωστή.


“Ήρθαμε εδώ σήμερα για να συμμετάσχουμε στην χαρά σου, γιατί σήμερα δεν γίνεσαι απλώς ένας ιερέας, γίνεσαι ηγέτης όλου του κόσμου. Το λέω αυτό γιατί ο πιο προνομιούχος άνθρωπος στον κόσμο είναι ο Ιερέας. Μπορεί να μην έχει εξουσία και δύναμη, έχει όμως την μεγαλύτερη εξουσία-διακονία που υπάρχει στον κόσμο, που είναι ο Χριστός και η αγάπη Του, η οποία αγκαλιάζει όλο τον κόσμο και την οποία δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς και τίποτα” – ανέφερε απευθυνόμενος προς τον νέο Πρεσβύτερο ο Θεοφιλέστατος.
Στη συνέχεια του λόγου του είπε: “Από σήμερα αποκτάς την εξουσία να αγαπάς τους πάντες. Αυτό δεν μπορεί να στο πάρει κανένας. Αυτή θα είναι η δύναμή σου, αυτή θα είναι η πυξίδα της ζωής σου. Ο αληθινός ιερέας είναι αυτός που αγαπά ανεξαιρέτως κάθε άνθρωπο πάνω στη γη”.
Και κατέληξε ο Θεοφιλέστατος την ομιλία του λέγοντας: “Να έχεις τον Άγιο Δημήτριο παντοτινό σου προστάτη και ένα διαρκές παράδειγμα, για να θυμάσαι στην ζωή σου ότι καλείσαι να είσαι ένας Δημήτριος, για κάθε Νέστορα που θα έρθει κοντά σου”

 

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Θεφιλέστατος Επίσκοπος κ. Συμεών προχείρισε εις Πρωτοπρεσβύτερο τον Πρεσβύτερο π. Νικόλαο Τσούτα.
Στην Πανηγυρικό Θεία Λειτουργία παρέστησαν, ο π. Υπουργός κ. Γιάννης Μπαλάφας, η Βουλευτής κ. Άννα Καραμανλή, η Δήμαρχος κ. Μαρία Ανδρούτσου, ο π. Δήμαρχος κ. Παντελής Ειρηνάκης, Πρόεδροι των πολιτικών παρατάξεων και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού μας, του Πρωτοψάλτου κ. Συμεών Σβανά και του Λαμπαδάριου κ. Χαράλαμπου Χωραΐτη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων