27/11/2020 27/11/2020 Την 21η Νοεμβρίου ξεκινάμε στους ναούς να ψάλλουμε τις καταβασίες των Χριστουγέννων, «Χριστὸς γεννᾶται· δοξάσατε. Χριστὸς ἐξ οὐρανῶν· ἀπαντήσατε. Χριστὸς ἐπὶ γῆς· ὑψώθητε». Αυτήν την ημέρα επιλέξαμε στην εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, να είναι έτοιμη η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της εκκλησίας μας και να γίνει ο φωτισμός της φάτνης.   Τα παιδιά δεν θα...
Ενορίες : Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως
27 Νοεμβρίου, 2020 - 10:50
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2020 - 11:17

Χριστούγεννα σε εποχή δυσθυμίας

Διαδώστε:
Χριστούγεννα σε εποχή δυσθυμίας

Την 21η Νοεμβρίου ξεκινάμε στους ναούς να ψάλλουμε τις καταβασίες των Χριστουγέννων, «Χριστὸς γεννᾶται· δοξάσατε. Χριστὸς ἐξ οὐρανῶν· ἀπαντήσατε. Χριστὸς ἐπὶ γῆς· ὑψώθητε».

Αυτήν την ημέρα επιλέξαμε στην εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, να είναι έτοιμη η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της εκκλησίας μας και να γίνει ο φωτισμός της φάτνης.

 

Τα παιδιά δεν θα βιώσουν για φέτος την προετοιμασία για τα Χριστούγεννα στα σχολεία τους. Στα σπίτια ίσως δεν θα υπάρχουν οι δυνατότητες για τα σχετικά όπως άλλοτε. Ετοιμαστήκαμε, πολύ νωρίτερα από άλλες χρονιές, ώστε μικροί αλλά και οι μεγαλύτεροι, σε έναν περίπατο τους, με κάποιον από του κωδικούς μετακίνησης, να δουν τα χριστουγεννιάτικα μας, για να τους ξεκουράσουν από την ψυχική δυσθυμία που προκαλεί ο μακρύς αποκλεισμός με τη φερόμενη ως πανδημία κορωνοϊού.

 

Η οικονομική δυστοκία που προκαλεί το παγκόσμιο αυτό υγειονομικό πρόβλημα, αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες, δεν θα μας επιτρέψει να έχουμε φωταγωγημένα τα χριστουγεννιάτικα όλη τη διάρκεια της νύχτας. Τούτο για λόγους περιορισμού της δαπάνης για ηλεκτρικό ρεύμα, για το οποίο όπως και όλα τα τρέχοντα, λάβαμε την απόφαση να κάνουμε την δυνατή οικονομία, ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε τακτικές και απρόβλεπτες ανάγκες.

Με την καινούργια ελληνική λέξη “λοκντάουν” να κυριαρχεί στην καθημερινότητα μας και με αυτά και με άλλα, ευχόμαστε ο Θεός να δώσει να εορτάσουμε ευλογημένα Χριστούγεννα στους ναούς και τους οίκους μας, με το κατά το δυνατόν λιγότερο πένθος σε οικίες θανόντων από επιπλοκές του κορωναϊού σαρς κοβ2 και λιγότερο πόνο σε ανθρώπους που τον προσέλαβαν και βίωσαν η βιώνουν την ασθένεια κόβιντ-19.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων