25/12/2022 28/12/2022 Με κατάνυξη τελέσθηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία της Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου, σήμερα Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022. Σε ένα κατάμεστο ναό από πιστούς ο εφημέριος του ναού π. Κωνσταντίνος Σέρρος ,τέλεσε τη θεία λειτουργία. Στις 25 Δεκεμβρίου η Αγία Εκκλησία μας γιορτάζει το μεγάλο και ανερμήνευτο γεγονός...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Ναυπλίου
25 Δεκεμβρίου, 2022 - 12:55
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2022 - 3:14

Χριστούγεννα στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου

Διαδώστε:
Χριστούγεννα στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου

Με κατάνυξη τελέσθηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία της Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου, σήμερα Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022.

Σε ένα κατάμεστο ναό από πιστούς ο εφημέριος του ναού π. Κωνσταντίνος Σέρρος ,τέλεσε τη θεία λειτουργία.

Στις 25 Δεκεμβρίου η Αγία Εκκλησία μας γιορτάζει το μεγάλο και ανερμήνευτο γεγονός της κατά σάρκα γεννήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού από την Υπεραγία Θεοτόκο.

Η γιορτή των Χριστουγέννων καθιερώθηκε για πρώτη φορά την 25η Δεκεμβρίου του 397 μ.Χ. επί πατριαρχείας Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Κατ’ άλλους ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Ιουβενάλιος, χώρισε τις δύο γιορτές των Φώτων και των Χριστουγέννων, οι οποίες παλιότερα γίνονταν την ίδια μέρα, δηλαδή την 6η Ιανουαρίου.

Φωτογραφίες: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων