17/09/2021 17/09/2021 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με εκκλησιαστική κατάνυξη εορτάσθηκε η μεγάλη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιάτιστας. Το απόγευμα της παραμονής εψάλη ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός Την ακολουθία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού τέλεσαν οι Ιερείς της ενορίας π. Νέστορας και π....
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Σιάτιστας
17 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2021 - 23:26

‘Υψωση του Τιμίου Σταυρού στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Διαδώστε:
‘Υψωση του Τιμίου Σταυρού στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με εκκλησιαστική κατάνυξη εορτάσθηκε η μεγάλη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Το απόγευμα της παραμονής εψάλη ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός

Την ακολουθία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού τέλεσαν οι Ιερείς της ενορίας π. Νέστορας και π. Προκόπιος, και πολλοί χριστιανοί ήταν εκείνοι που προσκύνησαν τον Τίμιο Σταυρό και έλαβαν κλάδους βασιλικού ως ευλογία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλη η ακολουθία του εσπερινού και στη συνέχεια η ακολουθία των χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού.

Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό, επάνω στον οποίο είναι εναποτεθειμένο τεμάχιο από τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Η Εικόνα αυτή με τον Τίμιο Σταυρό και το Τίμιο Ξύλο παραμένει στην ενορία μας ως ένα πολύτιμο εκκλησιαστικό και αγιαστικό κειμήλιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων