02/12/2020 02/12/2020 Για τον Άγιο Πορφύριο, η μνήμη του οποίου τιμάται την 2α Δεκεμβρίου, μίλησε ο Γιώργος Κρουσταλάκης Ομότ. Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Η Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία” με την Μαρία Γιαχνάκη, από το ραδιόφωνο pemptousia.fm. “Δεν θα ήταν σωστό να μην έρθω σε αυτή την εκπομπή την εορτή του πατέρα και...
02 Δεκεμβρίου, 2020 - 16:18
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2020 - 22:00

Γ. Κρουσταλάκης: Μίλησε με συγκίνηση για τον Άγιο Πορφύριο

Διαδώστε:
Γ. Κρουσταλάκης: Μίλησε με συγκίνηση για τον Άγιο Πορφύριο

Για τον Άγιο Πορφύριο, η μνήμη του οποίου τιμάται την 2α Δεκεμβρίου, μίλησε ο Γιώργος Κρουσταλάκης Ομότ. Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Η Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία” με την Μαρία Γιαχνάκη, από το ραδιόφωνο pemptousia.fm. “Δεν θα ήταν σωστό να μην έρθω σε αυτή την εκπομπή την εορτή του πατέρα και του παππού μου” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κρουσταλάκης και υπενθύμισε ότι καθώς ο Άγιος έφευγε, άφησε σαν παρακαταθήκη έναν πολύ σημαντικό λόγο: “Όταν εγώ ταξιδεύω προς τους ουρανούς, όποια στιγμή και αν θελήσετε θα είμαι δίπλα σας. Κι εγώ είμαι γρήγορος, θα κατέβω γρήγορα και θα βρεθώ κοντά σας”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

“Ο Άγιος Πορφύριος μας δίνει την ευλογία της παρουσίας του” είπε ο κ. Κρουσταλάκης και πρόσθεσε: “Είναι ένας σοφός με ενδεικτικό πρώτης τάξης δημοτικού. Έχει ωκεανούς χάριτος. Κάθε 100 με 200 χρόνια εμφανίζονται τέτοιοι Άγιοι. (…) Υπάρχουν Άγιοι άνθρωποι που δεν έχουν την έξωθεν ανθρώπινη διδαχή, ακαδημαϊκή μόρφωση αλλά έχουν τη διδαχή του πνεύματος”.

“Ο Άγιος Πορφύριος ξεκίνησε από νωρίς το έργο του. Ο Θεός τον ετοίμαζε για το δύσκολο έργο του σε μια πολύ δύσκολη εποχή” υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι ο Θεός τον προίκισε με το δώρο της εύθραστη υγείας.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι ο Άγιος αγαπούσε την ηρεμία και τη λιτότητα, “δεν ήθελε να τον ξέρει κανείς”, ήθελε να είναι το “αηδόνι της ερήμου”. Ωστόσο, ο Θεός  είχε άλλα σχέδια για αυτόν”.

“Ήταν σύμβουλος των ανθρώπων της οδύνης” είπε ο κ. Κρουσταλάκης περιγράφοντας την παιδαγωγική του Αγίου Πορφυρίου: “Η παιδαγωγική του μοιάζει με μία μητέρα. Είχε την έκφραση της γλυκιάς μητρότητας. Δεχόσουν την ακτινοβολία της ζεστής αγκαλιάς του. Ζούσες την αγία του ταπείνωση”.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε εκτενώς στις συμβουλές που έδινε ο Άγιος Πορφύριος στους γονείς: “Πρέπει να γίνεται άγιοι για να μεγαλώσετε τα παιδιά σας”.

“Εκείνο που φτιάχνει καλά παιδιά είναι η ζωή των γονέων τους. Με αγάπη, τρυφερότητα και υπομονή  εξασφαλίζουν την ηρεμία των παιδιών τους”. Ο κ. Κρουσταλάκης μίλησε ειδικά για τις παρεναίσεις του αγίου Πορφυρίου προς τους γονείς, τους οποίους τους καλούσε να μην πιέζουν τα παιδιά, να δείχνουν κατανόηση, διάκριση και εξατομίκευση: “Οι γονείς και οι δάσκαλοι πρέπει να βλέπουν τον Θεό στο πρόσωπο του παιδιού και να δώσετε στα παιδιά την αγάπη του Θεού”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων