20/12/2023 21/12/2023 Σήμερα στην εκπομπή Επικαιρότητα, στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας, η δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη φιλοξένησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου, του οποίου υπήρξε πνευματικό τέκνο. Παράλληλα, μίλησε και για την επικείμενη εορτή των Χριστουγέννων. Kαλεσμένος ήταν και ο...
20 Δεκεμβρίου, 2023 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2023 - 22:12

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στο Pemptousia FM για την προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας κυρού Αλεξάνδρου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιερισσού στο Pemptousia FM για την προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας κυρού Αλεξάνδρου

Σήμερα στην εκπομπή Επικαιρότητα, στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας, η δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη φιλοξένησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου, του οποίου υπήρξε πνευματικό τέκνο. Παράλληλα, μίλησε και για την επικείμενη εορτή των Χριστουγέννων.

Kαλεσμένος ήταν και ο Hγούμενος της Ιεράς Μονής Ποιμένων στo Μπετσαχούρ Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος ο οποίος μίλησε για το προσκύνημα και τον αγώνα που κάνουν οι μοναχοί στα Αγία Προσκυνήματα την περίοδο του πολέμου.

Τέλος, η κυρία Μαρία Λαϊνά, τουριστικός πράκτορας μίλησε για την μειωμένη κίνηση στην περίοδο των Χριστουγέννων στους Αγίους Τόπους.

Τη Μαρία Γιαχνάκη πλαισίωσε ο Νικόλαος Ζαΐμης, θεολόγος – δημοσιογράφος του Orthodoxia News Agency και της Pemptousia TV.

Ακούστε τα όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος:

«Ήρθαμε οι πάντες εδώ να αποτίσουμε και τον φόρο τιμής του οποίου του οφείλουμε, αλλά κυρίως να είμαστε δίπλα στον πατέρα ο οποίος μας εγέννησε πνευματικά και ανέδειξε τον Άγιο Πατρών, τον Άγιο Ιταλίας, αναφέρω παραδείγματα για το πόσους είχε προωθήσει, τον Άγιο Τεγέας. Αισθανόμαστε έναν πόνο και για αυτό ήρθαμε», είπε στην αρχή ο Σεβασμιώτατος ο οποίος βρίσκεται στην Τρίπολη.

Αναφερόμενος στην τελευταία ημέρα που μίλησε με τον μακαριστό Μητροπολίτη, ο Σεβασμιώτατος είπε ότι την προηγούμενη Παρασκευή πήγε στην κλίνη του στο Επισκοπείο όπου διέμενε. «Δεν έδειξε ότι υπέφερε»,  «Δεν παραπονέθηκε», «Είχε φοβερή διαύγεια», όπως είπε.

«Οι πνευματικές υποθήκες ήταν μεγάλες», όπως επεσήμανε.

Αναφερόμενος στις ιστορίες που έλεγε ο μακαριστός Μητροπολίτης, ο Σεβασμιώτατος είπε ότι έλεγε ιστορίες «σαν τον Παπαδιαμάντη που έβγαζε το περίσσευμα της καρδιάς του».

 

Το νόημα των Χριστουγέννων

Για το νόημα των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος είπε ότι Χριστούγεννα σημαίνει τη διάθεση του Θεού να κατέβει στον κόσμο όχι για αναμειχθεί στον κόσμο αλλά να ξανανιώσει, να ξαναπλάσει τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο, τα Χριστούγεννα είναι το δεύτερο δημιούργημα του κόσμου. Το πρώτο ήταν όταν έπλασε τον Αδάμ και την Εύα, και το δεύτερο όταν ξανάπλασε το αδαμιαίο γένος.

Όπως επεσήμανε, «Χριστούγεννα είναι το ξαναγέννημα του ανθρώπου με την φοβερή παρουσία του Χριστού στον κόσμο».

Ακούστε σε podcast ολόκληρη την εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» της Τετάρτης 20ης Δεκεμβρίου 2023:

Η εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» μεταδίδεται κάθε Τετάρτη, στις 2:00 το μεσημέρι, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο Pemptousia FM.

Στην εκπομπή θα μπορείτε να ενημερώνεστε για γεγονότα που απασχολούν την κοινωνία, την Εκκλησία, την πολιτική, καθώς και γενικότερα τον παγκόσμιο χάρτη. Στην εκπομπή θα γίνεται επίσης ανασκόπηση στα γεγονότα της εβδομάδας με ρεπορτάζ, σχόλια, αναλύσεις και συνεντεύξεις.

Βρείτε όλες τις προηγούμενες εκπομπές σε podcast στον σύνδεσμο: https://epikairothta.castos.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για τον πνευματικό αγώνα εν μέσω πολέμου μιλάει ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Ποιμένων Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος στο Pemptousia FM

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων