03/12/2018 03/12/2018 Την ώρα που συνεχίζονται οι επαφές του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου με παράγοντες της Εκκλησίας, σχετικά με τη προωθούμενη συμφωνία, το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνει για μία ακόμα φορά αποφασισμένο να προχωρήσει με τις αλλαγές παρά τις αντιδράσεις. Ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις...
03 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:31

Μαξίμου: Δεν κάνουμε πίσω

Διαδώστε:
Μαξίμου: Δεν κάνουμε πίσω

Την ώρα που συνεχίζονται οι επαφές του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου με παράγοντες της Εκκλησίας, σχετικά με τη προωθούμενη συμφωνία, το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνει για μία ακόμα φορά αποφασισμένο να προχωρήσει με τις αλλαγές παρά τις αντιδράσεις.

Ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας είπε χαρακτηριστικά:

“Προχωράμε ένα επίσης τολμηρό βήμα, δύσκολο, άλλη μια καυτή πατάτα για πολλούς. Που, όμως, τολμάμε να την αγγίξουμε και να βρούμε λύσεις. Και αναφέρομαι στον εξορθολογισμό των σχέσεων ανάμεσα στο κράτος και την εκκλησία. Κάναμε ένα σημαντικό πρώτο ιστορικό βήμα με το πλαίσιο συμφωνία με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας. Γνωρίζαμε από πριν τα εμπόδια και τα γνωρίζουμε και σήμερα, αλλά και τα προσκόμματα που πιθανόν να εμφανιστούν- εμφανίστηκαν σ’ αυτή την πορεία. Θέλω όμως σήμερα εδώ να δώσω ένα μήνυμα. Δεν θα κάνουμε πίσω. Θα προχωρήσουμε σ’ αυτό το ιστορικό βήμα. Το έχει ανάγκη ο τόπος, το έχει ανάγκη το κράτος, το έχει ανάγκη η εκκλησία. Θα επιμείνουμε και θα εξαντλήσουμε το διάλογο, μέσα σε ένα κλίμα αλληλοσεβασμού και κατανόησης, ώστε να παρακαμφθούν όλα όσα με επίσης ψεύτικο και προπαγανδιστικό τρόπο αναδείχθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Αλλά, βεβαίως, να υπάρξει και κατανόηση στο τι ακριβώς θέλουμε να λυθεί. Θέλουμε να λυθεί ένα χρόνιο ζήτημα προς όφελος και των δύο πλευρών. Και θα προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα σ’ αυτή την πορεία”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων