07/12/2018 07/12/2018 Για την ολοκληρωτική καταστροφή της Θεολογικής σχολής του Α.Π.Θ. μίλησε ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Συμεών Πασχαλίδης στο κεντρικό δελτίο του Αντ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο κ. Πασχαλίδης τόνισε χαρακτηριστικά για τους εκτεταμένους βανδαλισμούς ότι “Δεν υπάρχει δημόσιο Πανεπιστήμιο, δεν υπάρχει Θεολογική Σχολή”. Επίσης επισήμανε την ολοκληρωτική καταστροφή του ιστορικού αρχείου...
07 Δεκεμβρίου, 2018 - 20:16
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2018 - 21:50

Πασχαλίδης: Δεν υπάρχει Θεολογική σχολή

Διαδώστε:
Πασχαλίδης: Δεν υπάρχει Θεολογική σχολή

Για την ολοκληρωτική καταστροφή της Θεολογικής σχολής του Α.Π.Θ. μίλησε ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Συμεών Πασχαλίδης στο κεντρικό δελτίο του Αντ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο κ. Πασχαλίδης τόνισε χαρακτηριστικά για τους εκτεταμένους βανδαλισμούς ότι “Δεν υπάρχει δημόσιο Πανεπιστήμιο, δεν υπάρχει Θεολογική Σχολή”. Επίσης επισήμανε την ολοκληρωτική καταστροφή του ιστορικού αρχείου της θεολογικής σχολής που ανάγεται από το 1942 (έτος ίδρυσης της σχολής ). Η Θεολογική Σχολή θα παραμείνει κλειστή γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως δήλωσε ο ίδιος το πρωί. Οι εισβολείς κατέστρεψαν ότι βρήκαν στο χώρο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά έπειτα  από τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως σας ενημερώσαμε το πρωί:

Μετά από 24 ώρες κατάληψης της Σχολής, το Α.Π.Θ. βγαίνει ακόμη μία φορά χτυπημένο από βαρβάρους αγνώστους που δεν έχουν καμία σχέση με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Ο απολογισμός τραγικός και επιζήμιος. Κατέστρεψαν μάρμαρα και πεζοδρόμια, έβαλαν φωτιές σε υπαίθριους χώρους, βανδάλησαν τη Θεολογική Σχολή. Αίθουσες Συνεδριάσεων, Γραφεία Καθηγητών, η Γραμματεία της Σχολής, και άλλοι χώροι λεηλατήθηκαν, πολλοί υπολογιστές κλάπηκαν, και επιστημονική δουλειά πολλών χρόνων χάθηκε.

 

 

 

 

ΦΩΤΟ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ

 

Το ευχάριστο είναι ότι δεν είχαμε θύματα και ανθρώπινες απώλειες. Πάντως, όλοι ομολογούν ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται από καθηγητές που καταφθάνουν να αντικρύσουν το θέαμα και φθορές, ανεπανόρθωτες και μη των χώρων εργασίας και άσκησης του ακαδημαϊκού λειτουργήματος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων