26/11/2018 26/11/2018 Mε αργά βήματα φαίνεται να εξελίσσεται η προσπάθεια της επίτευξης της “καυτής”συμφωνίας εκκλησίας κράτους. Η αναδίπλωση κυβερνητικών παραγόντων , ήταν αναπόφευκτη αφού το κλίμα που δημιουργήθηκε όλο αυτό το διάστημα των διαπραγματεύσεων έφερε αντιδράσεις αλλά και επιθέσεις με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν κακό κλίμα στους κόλπους της εκκλησίας. Τα κυβερνητικά στελέχη είδαν το σχέδιο να μην...
26 Νοεμβρίου, 2018 - 11:37
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2018 - 20:36

Με αναδιπλώσεις για την “καυτή συμφωνία”

Διαδώστε:
Με αναδιπλώσεις για την “καυτή συμφωνία”

Mε αργά βήματα φαίνεται να εξελίσσεται η προσπάθεια της επίτευξης της “καυτής”συμφωνίας εκκλησίας κράτους. Η αναδίπλωση κυβερνητικών παραγόντων , ήταν αναπόφευκτη αφού το κλίμα που δημιουργήθηκε όλο αυτό το διάστημα των διαπραγματεύσεων έφερε αντιδράσεις αλλά και επιθέσεις με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν κακό κλίμα στους κόλπους της εκκλησίας.

Τα κυβερνητικά στελέχη είδαν το σχέδιο να μην τους βγαίνει πιστεύοντας μάλιστα ότι ο αρχιεπίσκοπος κ Ιερώνυμος ελέγχει πλήρως το Σώμα της Ιεραρχίας.
Η πνευματική και διοικητική διάκριση του Αρχιεπισκόπου, από την άλλη πλευρά συνέτεινε σε μία τωρινή συμφωνία, από ότι φαίνεται ώστε να μην υπάρχουν χειρότερες συνθήκες διαπραγμάτευσης στο μέλλον. Η ίδια πνευματική και διοικητική διάκριση τον έκανε να υποχωρήσει μπροστά στις αντιδράσεις.

Έτσι μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και τις πιέσεις από όλες τις κατευθήνσεις φαίνεται πως και οι δύο πλευρές θα κινηθούν με πιο αργά βήματα.

Η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με εκπροσώπους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης αποτελούμενη από Μητροπολίτες και τον νομικό σύμβουλο της Αρχιεπισκοπής, έπαιξε ρόλο στην τελική απόφαση να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι και να συζητηθούν πιο ήρεμα και στρατηγικά τα θέματα της εκκλησιαστικής περιουσίας και της μισθοδοσίας του κλήρου.

Πάντως είναι γεγονός ότι ο υπουργός δεν έπεισε τους ιεράρχες για την διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών με αποτέλεσμα να συμφωνήσουν τελικά ότι διαφωνούν και να ακολουθήσουν το “ας βαδίσουμε αργά για ένα σίγουρο αποτέλεσμα”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων